"Славия" търси €180 000 от Матей, иначе е аут

"Славия" търси €180 000 от Матей, иначе е аут | StandartNews.com

Темата за взаимоотношенията между "Славия" и Матей Казийски отново е на дневен ред. Председателят на "белите" Владимир Симеонов заяви, че волейболистът дължи 180 000 евро на клуба.

При разтрогването на договора на бившия национал със "Славия" преди години е била подписана клауза, свързана с трансферите му в чужбина. Клубът търси съдействие от федерацията за разрешаване на финансовия казус. Ако до 15 март 2015 г. Матей не изчисти отношенията си, ще се предприемат действия съобразно правилника на световната централа. Най-вероятно може да се стигне до спиране на състезателните права на Казийски.

"Той е наше дете. Отгледали сме го от 5-годишен. От години не съм разговарял с него, но сега се надявам на един човешки разговор. Дано разбере, че желанието ми не е да го заплашваме, а да разрешим един принципен въпрос", каза Симеонов. Иначе УС на волейболната федерация би всякакви рекорди. Заседанието продължи 4 часа. След него стана ясно, че Пламен Константинов остава треньор на мъжкия ни национален тим, но централата ни се разделя със селекционера на жените Владимир Козюткин. Той ще бъде заменен от български специалист, но имена не били обсъждани. Като една от причините за слабите резултати на мъжете беше отчетен и фактът, че някои състезатели имат пари в КТБ, които могат да загубят. Федерацията се похвали и със спонсорски договор с фирмата за топки "Микаса".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай