Плачи: Успехите ни се дължат на усърдието на волейболистите

Плачи: Успехите ни се дължат на усърдието на волейболистите | StandartNews.com

София. Усърдието в работата на новото поколение волейболисти е в основата на добрите резултати през миналата година. Това каза пред "Дарик" селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи.

"Очаква ни едно много дълго лято. Както всяка година първо имаме Световна лига и след това по-важното събитие - Световното първенство. Ще използваме лигата за обиграване, но не я отписваме и искаме да се представим добре. Хубаво е, че миналия път бяхме на крачка от медалите. Крачка напред се прави по-трудно, отколкото крачка назад. Имаме отбор, който претърпя много сериозни промени по отношение на състезателите. Въпреки тяхното отсъствие отборът успя да остане сред най-силните", заяви италианецът.

България ще трябва да се изправи срещу САЩ, Русия и Сърбия в групата за Световната лига, каза още той. "Много трудна група. Трябва да играем срещу силни отбори, защото в такива мачове човек се учи и израства. За да повдигнем нивото на нашата игра, ние трябва да играем много трудни мачове. Имаме група от доста млади играчи, която носи младежкия ентусиазъм и това е нещо много позитивно. Сега те добиват нов и интересен опит. Усещат аромата на националната фланелка. Всяко голямо пътуване се започва с малки крачки. За някои от тях това е начало на голямо пътуване. Сега има друго поколение с не толкова известни имена. Всеки участва с огромно желание и работи усърдно. Именно затова този нов отбор постига големи резултати. С отбор със силни състезатели е по-лесно печелиш", обясни Плачи.

"Трябва да играем добре и да имаме малко късмет", каза Плачи за световното в Полша, което предстои. За отсъстващите в момента състезатели ще се решава след Световната лига дали да бъдат включени в групата за Световното първенство. Сред въпросните имена са Теодор Тодоров и Светослав Гоцев, уточни Камило Плачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай