Паднахме от Полша на старата на Гран При в Пуерто Рико

Паднахме от Полша на старата на Гран При в Пуерто Рико  | StandartNews.com

Женският ни национален отбор по волейбол загуби от Полша с 0:3 (25-17, 25-20, 25-22) в първия си мач от турнира Гран при в Пуерто Рико. В стартовата шесторка на треньора Атанас Лазаровзапочнаха Петя Баракова, Силвана Чаушева, Десислава Николова, Гергана Димитрова, Габриела Коева, Мира Тодорова и либеро Жана Тодорова. В игра се появиха и останалите състезателки, без Симона Димитрова. Най-много точки за българките отбелязаха Коева и Юлия Стоянова – по 8.

В другия мач от групата Пуерто Рико победи Канада с 3:1 (25-18, 25-10, 24-26, 25-14).

Втората среща на българките е с канадките в събота след полунощ от 0,10 часа.

Ето и какво каза след края, пред сайта на БФВолейбол, треньорът на представителния ни тим за мачовете в Каролина Атанас Лазаров: "Момичетата влязоха с голямо желание в мача, но за съжаление не можахме да създадем добър ритъм на игра заради лични грешки от начален удар и спадове в посрещането. Многото чисто технически грешки, естествено не позволиха да покажем потенциала си. Отборът е за първи път в тази формация на официален турнир, а всяка от момичетата може много повече и вярвам в това. Положителното, което може да извлечем, е завръщането на Ева Янева, дебюта на Юлия Стоянова и добрата игра на Габриела Коева. Полякините направиха много малко индивидуални грешки и са много добре подреден в защита и на блокада тим. Този наш отбор с малки изключения ще играе на световното до 23 години и това е идеята да сме в такъв състав. Радва ме друго важно нещо - има много желание и настроение в момичетата и е приятно да се работи с тях."

"Бяхме може би малко притеснени, защото отборът играе за първи път в този състав. Момичетата са млади и беше по-нормално да загубим. Както и да го гледаме отборът на Полша е по-опитен от нас и единственото, което можехме да направим, е да вземем някой гейм. Нека обаче гледаме позитивно на мача, не само резултата. Този турнир е добра възможност за млад отбор като нашия да трупа опит срещу силни съперници. Имаме полза от такива състезания, защото само можем да се учим и да извлечем ползи като градивност на играта", заяви пък капитанът на представителния ни тим за мачовете в Каролина Ева Янева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай