Националите по волейбол отиват на полуфиналите в Баку

Националите по волейбол отиват на полуфиналите в Баку | StandartNews.com

Волейболните национали ще играят 1/2-финал на Игрите в Баку. "Лъвовете" пометоха Турция с 3:1. Следващият ни съперник е Полша. Тодор Алексиев продължи блестящото си представяне на турнира. И срещу комшиите капитанът ни бе истински лидер, отбелязвайки 18 точки и стана MVP. Близнаците Братоеви добавиха общо 20. 13 записа Ники Николов.

"Беше много напрегнато в началото, защото искахме да ги унищожим като личности. Искахме да ги бием бързо и да им покажем кой е по-добрият отбор. Постепенно всичко си дойде на мястото. На полуфинала ще е много трудно. Трябва да играем малко по-спокойно и всичко ще бъде наред", заяви Алексиев.

"Аз лично си отдъхнах след последната точка, защото имаше известна доза напрежение в нас. Прекалено искахме да победим и тръгнахме доста зле. Изиграхме един добър втори и трети гейм. В четвъртия започнахме страхотно, догониха ни. На моменти бяхме близо до това да загубим, но накрая стиснахме зъби и успяхме. Според мен ги надвихме най-вече със сърце. Аз с националния отбор не съм играл финал никога и за мен това би било сбъдната мечта. Предпочитам обаче сега да мисля за мача с Полша, отбор от млади момчета, само с двама по-опитни. Преодолим тим са, но само ако играем волейбол на нужното ниво ще успеем да ги отстраним", коментира Георги Братоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай