Матей Казийски се връща за Европейското

Матей Казийски се връща за Европейското | StandartNews.com

Няма да вдигам сватба, обяви звездата на "Тренто"

Матей Казийски може да се върне в националния отбор за Европейското първенство през октомври. Домакини на волейболната надпревара са България и Италия, като финалите ще се играят в "Арена Армеец". Звездата на италианския "Тренто" е склонен да си стисне ръката с президента на родната централа Данчо Лазаров. Това евентуално ще се случи след края на сезона, научи "Стандарт" от близки до посрещача. Както е известно, при отказването си Матей обяви, че главната причина за това е ръководството на федерацията. На мушката му са част от заместниците на Лазаров, които според Казийски били "хрантутници". Става дума за хора като вицепрезидента Иван Тодоров и члена на УС Николай Григоров.

За последно Матей игра за България в мачовете от допълнителната олимпийска квалификация за Лондон 2012. След назначението си Пламен Константинов му прати повиквателна, но волейболистът не се яви.

Винаги съм казвал, че националният отбор ми липсва, обяви Матей в интервю за BGvolleyball.com след победата над "Перуджа" с 3:2 (-22, 26, -19, 15, 10) в полуфинала за купата на Италия. Късно снощи воденият от Радо Стойчев тим на "Тренто" спори за трофея с "Модена". "Няма промяна нито от моя гледна точка, нито от тази на федерацията. Последното, което обявиха, е, че няма повече да ме търсят", затвори засега темата Казийски.

Той коментира и спекулациите, че ще вдига сватба с приятелката си "Мис Тренто" Елизабета Фаруджо: "Когато това стане, със сигурност няма да го научите от жълтите издания".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай