Казийски: Българският волейбол умира

Казийски: Българският волейбол умира  | StandartNews.com

"Българският волейбол умира", това заяви най-добрият български волейболист Матей Казийски в интервю за специализирания сайт worldofvolley.com.

„Имах голямо неразбирателство с нашата волейболна федерация и с техния начин на ръководене на нашия национален отбор и на волейбола като цяло. Имаше много слухове за завръщането ми през лятото. Единствено имах среща с новия старши треньор, Пламен Константинов, и му казах, че не съм готов да се върна, но може да обсъдим нещата отново в бъдеще, ако някои промени бъдат направени. Въпреки това, до момента нищо не се е променило и позицията ми остава същата", коментира Казийски.

„Когато започнах с всичко това, исках големи промени във волейболната федерация. Защото мисля, че е време българският волейбол да започне да върви по различен път. Ако останем на този път, нашият волейбол ще продължи да умира малко по малко. Имаме много проблеми в детско-юношеския сектор, а тези проблеми се прехвърлят в мъжкия ни отбор и във волейбола като цяло", каза още звездата на Тренто, цитиран от Гонг.

"Освен това клубовете се борят да оцелеят. Много от големите клубове имат огромни финансови проблеми. Всяка година те се сблъскват с опасността да изчезнат от волейбола. А тези клубове съществуват от 50, 60, 70 години. Мисля, че това е заради цялата политика в България. Нямаме закон за спорта, който да определя собствеността и спонсорството на клубовете. Заради това не много компании имат интерес да подпомагат нашите волейболни клубове. Волейболът като цяло е в лоша ситуация в България", завърши Матей Казийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай