Как да се разделиш с най-богатия човек на света

Ако Макензи опише в книга семейния живот с Джеф Безос, това ще бъде бестселър

Как да се разделиш с най-богатия човек на света | StandartNews.com

Приказката за най-щастливото, но и най-богато семейство на света Безос приключи тази седмица след общо изявление на Джеф и Макензи. Те обявиха, че остават приятели и партньори, но не и съпрузи. Новината изкара на показ почти 4- месечната връзка на собственика на Амазон с жената на един от най-влиятелните американски агенти - 48- годишната бивша тв звезда от мексикански произход Лорън Санчес . И обърна възходящия тренд на акциите на най-успешната компания, чиято капитализация се оценява на около 1 трилион долара.

Оказа се, че докато семейство Безос тържествено празнували 25 години от сватбата си миналата есен, милиардарът вместо да произнася наново брачните си клетви, се усамотил на разговор с красивата Санчес и бил пленен от чара й. Многобройните разговори и среднощни СМС-и, които американски медии подготвяли да разпространят, бяха парирани от приятелското съвместно обръщение на Джеф и Макензи за официалния край на брака им. Сега цяла Америка е в очакване как ще приключи новата любовна връзка и дали ще има развод и в семейството на Санчес.  

Липсата на предбрачен договор, означава, че Макензи ще загуби мъжа си, но ще получи място в топ 5 на най-богатите хора на планетата със състояние около 70 милиарда долара. И ще продължи да работи с бившия си мъж по общите им проекти. Защото за разлика от повечето бивши съпруги в класациите на най- скъпите разводи, тя никога не е била просто поредното красиво бижу в колекцията на любимия си.

Историята им започва през далечната 1993 година, когато Макензи попада на събеседване в хедж фонд в Ню Йорк, в който Джеф е вицепрезидент. Той обича да разказва как тя веднага го е впечатлила с интелект, находчивост и сексуалност. Тя пък си спомня с умиление как след като се нанесла в съседния му кабинет като анализатор, била заинтригувана от постоянния му смях, който чувала през общата им врата.

И досега колегите им не могат да си обяснят с какво Макензи е завладяла сърцето на доста претенциозния вицепрезидент. Но е факт, че само 3 месеца след запознанството им, амбициозната дама събира колежките си и им показва диамантения пръстен на безименния си пръст, а след още толкова минава под венчилото.

Малко по-късно двамата подават молби за напускане и решават да се заемат със свой бизнес. Приятелите им твърдят, че идеята е нейна, реализацията - съвместна. Сегашната супер компания, която вече е сравнима с Гугъл и Фейсбук, започва в сеемйната къща в Сиатъл, в гаража, с няколко дъсчени маси, сглобени лично от бъдещия милиардер, на които само двамата започват да развиват онлайн търговията с книги. Впоследствие разширяват дейността си, наемат собствено помещение, стотици работници и се изстрелват в небесата. Пътят им не е само розов, преживяват доста перипети, като една от ирониите на съдбата е, че един от най-големите им критици е вестник "Уошингтън Таймс", който обаче става тяхна собственост през 2003 -та.

Макензи постоянно подкрепя мъжа си, но се раздвоява между семейството и бизнеса. Двамата съпрузи имат четири деца, едно от които осиновяват от Китай. Приятелите им разказват как живеят задружно и обичат да прекарват свободното си време заедно. Макензи ставала в 4 часа сутрин, за да пише книгите си, после правила богата закуска, карала децата на училище, след това прибирала мъжа си от работа. Той път миел чиниите след всяка вечеря и поверявал домашните им. В малкото си интервюта той винаги отбелязва, че е безкрайно благодарен на семейството си, защото майка му и баща му, който е кубински емигрант, му дали първоначалния капитал от 300 000 долара за компанията, а жената и децата го вдъхновяват и осмислят живота му. След време обаче децата пораснали, Джеф се отдал на работата, а Макензи - на книгите си. Една от тях получи преди няколко години наградата на американската академия за книги.

Какъв ще бъде сценарият за новата й книга, можем само да гадаем. Но ако е решила да разкаже семейната си история, сигурно е, че ще се превърне в бестселър. Защото макар да е изненада за милиони, раздялата на Джеф и Макензи бе отдавна предизвестена. От години тя присъстваше на многобройните коктейли с видимо отегчение и очакваше с нетърпения края им, за да свали марковите дрехи, да надене дънките, едноцветните пуловери и гумените ботуши, да се усамоти в наетия до къщата им едностаен апартамент, за да пише книгите си. И придружаваше мъжа си в суперлуксозните екзотични ваканции само заради децата им. По време на самотните й разходки по тузарските острови едва ли някой би могъл да разпознае в нея жена със десетцифрена банкова сметка. Но едва ли би сбъркал овладелият до съвършенство обноските на висшия елит Джеф Безос. За когото днес Макензи е вече е само минало. Дали обаче ще успее да направи нова приказва с Лорънс, е още рано да се каже. Все пак понякога и богатите плачат.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай