Гибона води националния до 2018

Гибона води националния до 2018 | StandartNews.com

Пламен Константинов остава треньор на българския национален отбор по волейбол до 2018 година. Това обяви Българска федерация по волейбол днес. Новият договор на селекционера е бил обсъждан на заседание на управителния съвет на федерацията.

Следващото предизвикателство пред "лъвовете" на Константинов е Олимпийската квалификация в Берлин в началото на следващата година. Той ще води отбора и на самите игри, ако националите успеят да се класират. Начело с Гибна волейболистите ни ще атакуват и титлата на Световното първенство през 2018. Очаква се домакин на състезанието да бъде България, съвместно с Италия.

Ето и останалите решения на УС на БФВ, които бяха оповестени в сайта:

- Сдружение „Волейболен клуб Обединена Варна 2015" е приет за нов член на БФВ.

- Поради неучастие в дейността на БФВ за повече от една календарна година се прекратява членството на следните клубове :
ВК „Борино" – с. Борино , СКВ "Панайот Пондалов" – гр. Сливен, „Пирин Йейл – ЛТУ" – гр. Благоевград, ВК „Вихрен-2011" – с. Поленица , ВК „УНСС" – гр.София, ЧСК „Кьосев" – гр. Софи и ВК „Черно море – БАСК" АД – гр. Варна. Обръщаме внимание, че в първенствата на БФВ при мъжете и подрастващите продължава участието си ВК "Черно море" - гр. Варна.

- Бе утвърден международния спортен календар за националните формации по волейбол на България в мъжкото и женското направление на БФВ за предстоящата 2016 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай