Гибона: Ще крадем точки от Русия

Гибона: Ще крадем точки от Русия | StandartNews.com

Срещаме Бразилия във втората фаза на световното

Волейболните ни национали ще крадат точки от Русия, закани се селекционерът Пламен Константинов след издънката с 2:3 срещу Канада.

"Първо обаче трябва да вземем максимума от мачовете с Китай и Египет, в които ще ни бъде доста по-трудно чисто психологически заради загубата от Канада", обясни той. "След това вече може да се опитаме да възстановим някоя точка срещу фаворита Русия", надява се Гибона. Днес от 14,00 ч нашите играят с Китай.

Натрупаният актив в групата важи за следващата фаза, където първите четири отбора от нашия поток сформират осмица с най-добрите четири от групата на Бразилия, където са още Германия, Финландия, Куба, Южна Корея и Тунис. Като изключим африканците, всички останали имат шанс да продължат, лидер с две победи от два мача са бразилците. Там играем само с тимовете, които не сме срещали до момента, и първите три се класират за разпределение на местата в топ 6. Очертава се обаче волейболистите ни да излязат от предварителната група с актив от едва 4 т. (1 от Канада и 3 от четвъртия Китай или Египет при победа с 3:0 или 3:1). Математиката ще е друга, ако успеем да изненадаме Русия, но с оглед играта ни, това е малко вероятно. Така във втората фаза, за която несъмнено ще се класираме, трябва да бием поне в три от четирите си мача, за да имаме шанс да играем в първата шестица. Отписваме Бразилия, по същата причина както и руснаците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай