Гибона нападна Матей и Бербо

Гибона нападна Матей и Бербо | StandartNews.com

Забравиха откъде са тръгнали, категоричен е селекционерът

Новият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов скочи здраво на Матей Казийски и Димитър Бербатов.

Гибона сподели мнението си по повод отказа и на двете ни спортни звезди да играят за страната си.

"В лицето на Матей България загуби един изключително класен състезател. Той има лидерските качества, за да поведе отбора. Разговарях с него. С него не искаме различни неща. Просто пътищата, по които искаме те да се случат, са различни. Аз вярвам, че когато участваш и си вътре в отбора, тогава гласът ти се чува и по-лесно може да реализираш идеите си. Начинът да промениш нещо не е с бойкот, или като стоиш отстрани. За мен е трагедия да имаш такъв състезател и той да е извън тима. Ситуацията е подобна с тази на Димитър Бербатов. Някой му е казал нещо, той се е обидил, не искал да играе... Това за мен са празни приказки и оправдания. Предпочитат да си почиват лятото и да си гледат клубните отбори, вместо да са на лагер с националния тим. Само, че забравят, че докато националния отбор им беше нужен, за да ги видят на международната сцена, всичко беше ок. Сега, когато са звезди, вече нямат нужда от този национален отбор", коментира Константинов пред TV+.

"Ние нямаме първенство. "Марек" става шампион без да загуби гейм. Е, това нормално първенство ли е? Това не е геройство, това е трагедия", каза още Гибона. Той е категоричен, че ще напусне поста, ако почувства, че тимът не му вярва и не може да мотивира момчетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай