"Добруджа" полетя във волейболните небеса

"Добруджа" полетя във волейболните небеса | StandartNews.com

Над 2000 куфяха с първата шампионска титла в Добрич

"Добруджа" покори волейболния връх при мъжете в България за първи път в своята история. Пред над 2000 зрители в з. "Добротица" в Добрич, тимът спечели четвъртия финален плейоф срещу "Монтана" с 3:0 гейма (21, 21, 18). Така тимът спечели двубоя с 3:1 победи и се окичи със златните медали. Те им бяха връчени от кмета на Добрич Йордан Йорданов и бившият волейболен национал Евгени Иванов.

Вторият помогна и на градоначалника на Монтана - Златко Живков да даде бронзовите отличия на "Монтана". Среброто спечелиха волейболистите на "Нефтохимик". Иначе шампионите от "Добруджа" прибраха и чек за 15 000 лева от спонсорите.

Треньорът на шампионите Мирослав Живков бе повече от щастлив. "Добрич заслужаваше тази титла. Заради прекрасната ни публика. Както и за спонсорите. Невероятният труд, който положиха момчетата също. Да, сменихме отбора. Беше трудно, но аз бях максимално убеден. Като отбор успяхме да развием нашите качества. Изградихме тим с характер и манталитет. Но колективът ни помогна най-много. Всички тези момчета са звезди", обяви Живков.

Един от най-добрите за "Добруджа" Велизар Чернокожев също изпадна в еуфория. "Не знам какво да кажа в момента. Правихме грешки, но и хубави неща. Първото място е единственото към, което трябва да се стреми човек. Ние показахме, че можем. Моят гръб е голям, така че ще нося тази тежка раница", обяви той. Колегата му Георги Манчев бе кратък.

"За първи път по истински начин съм шампион като водеща фигура. Чувството е уникално. Тази публика е нашият бонус", заяви Манчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай