„Добруджа" печели купата след 61 г пауза

„Добруджа" печели купата след 61 г пауза | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на България при мъжете на отбора на „Добруджа". Мачът се проведе в зала „Добротица" в Добрич, а домакините победиха с 3:0 гейма тима на „Монтана". Това е първата купа за „Добруджа" от 1954 г., когато стартира Националната Купа на България.

В залата присъстваха още кметът на Добрич Детелина Николова, кметът на Монтана Златко Живков, волейболните легенди Любо Ганев, Борислав Кьосев и др.

Градоначалникът не пропусна възможността да запознае в детайли министър Кралев с проекта, с който общината кандидатства пред министерството на младежта и спорта - обновяване и ремонт на лекоатлетическата зала и прилежащи помещения към нея, част от спортен комплекс „Добротица". Проектът е на стойност 1 818 000 лв. След турнира министърът лично се запозна със състоянието на съоръжението.

По-рано през деня министър Кралев изгледа полуфиналната среща от държавното първенство по футзал между отборите на МФК МАГ – Варна и УНСС, спечелена от УННС с 3:0.

Днес от 10,00 часа министърът ще инспектира Националната спортна база „Спортпалас" край Варна, а в 11,00 часа ще провери как върви ремонтът на Двореца на културата и спорта във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай