Бихме Сърбия в първата контрола

Бихме Сърбия в първата контрола | StandartNews.com

Българският национален отбор по волейбол за мъже победи Сърбия с 3:2 (25:23, 22:25, 25:17, 27:29) в първата контрола между двата тима, която се игра пред около 500 зрители в белградската зала „Вождовац", съобщиха от пресцентъра на БФВолейбол. Срещата продължи два часа, а селекционерът Пламен Константинов даде възможност за изява на почти всички състезатели, които под негово ръководство се подготвят за мачовете от Световната лига. България започна със следния състав: Любомир Агонцев, Владо Николов, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов и либеро Теодор Салпаров.

Най-резултатен за нашия тим стана диагоналът Владо Николов, който заби 22 точки (9 блокади, 44% в атака). Силен мач за „трикольорите" изигра централният блокировач Теодор Тодоров, който завърши с 19 точки (8 блокади, 69% в атака). Тодор Скримов добави 15 точки (43% в атака, 44% позитивно и 22% отлично посрещане), а Ники Пенчев приключи срещата с 12 точки (37% в атака, 73% позитивно и 43% отлично посрещане). За домакините Ивович реализира 14 точки (59% в атака, 64% позитивно и 36% отлично посрещане).

„Доволни сме от играта ни днес срещу сръбския отбор, който е един от най-силните в света", заяви след мача диагоналът на „Лъвовете" Владо Николов.

„Доволни сме, защото нашият тим е разделен на две в момента. Имаме отделен състав, който се подготвя за Игрите в Баку. И за това тук сме дошли с много млади момчета. 6-7 от тях са на около 20 години. Няма как да не сме доволни от победата и мисля, че играхме добре", завърши опитният състезател, който реализира 22 точки за успеха. Припомняме, че в събота от 17:30 часа в столичната зала „Христо Ботев" съставът, който ще участва на Игрите в Баку това лято, ще изиграе контролна среща с Гърция.

„Мисля, че и ние и Сърбия играхме добре. Мачът бе много полезен и за двата отбора. Играхме добре, а на 30 и 31 май ни предстоят двубои от Световната лига с Канада и нямаме много време. За това мачът днес и играта, която показахме бяха много важни за нас. Сега ще видим къде сме се справили добре и къде сме играли по-зле", коментира пък Николай Пенчев.

В събота сутринта от 11:00 часа б.в. е втората проверка между двата тима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай