България започна с победа на Световното в Пуерто Рико

България започна с победа на Световното в Пуерто Рико  | StandartNews.com

Българският национален отбор до 20 години започна по най-добрия начин участието си на Световното първенство в Пуерто Рико. В първия си мач от Група А, който се игра в Маунабо, нашите момичета надиграха представителките на домакините с 3:1 (23:25, 25:17, 25:19, 25:21), информират от БФВолейбол.

Родните волейболистки загубиха първия гейм с 23:25, но след това направиха пълен обрат и грабнаха първи три точки в надпреварата. В другия двубой от нашата група Русия не срещна особени проблеми и спечели срещу Куба с 3:0 (25:9, 25:22, 25:17). В следващата си среща състезателките водени от треньорския тандем Радослав Бакържиев – Иван Петков ще се изправят именно срещу кубинките. Двубоят ще започне в полунощ тази вечер.

"Искам да поздравя отбора на Пуерто Рико, който определено със своето представяне спомогна за това да се получи един страхотен мач. Започнахме нервно срещата, но впоследствие подобрихме представянето си и успявахме да завършим топките, които идваха от нашата страна на мрежата", заяви селекционерът на представителния ни тим Иван Петков.

"Тази отборна победа на това място и при такова развитие на мача е просто едно от най-хубавите чувства на света. Ще се насладим на момента, след което започваме да мислим за нашия следващ мач", каза пък капитанът на младите "лъвици" Гергана Димитрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай