България с чиста победа над Китай

България с чиста победа над Китай  | StandartNews.com

Трябваше да повишавам тон, разкри Пламен Константинов

Волейболните ни национали на практика си осигуриха класиране за следващата фаза след 3:0 (24, 23, 19) срещу Китай в третия си мач от група "С" на световното в Полша. Критичен беше първият гейм, в който азиатците ни водеха с 21:17 и 23:21, но накрая го спечелихме.

"Повишавах тон, нормално, важното е, че взехме чиста победа срещу отбор, който също като нас ще продължи в следващата фаза", обяви селекционерът Пламен Константинов.

"Играхме колебливо, психологиският проблем още е на лице. За да излезем от дупката, ни трябват добри игри срещу отбори като Русия и Бразилия", добави той. "Вярвам в отбора, защото виждам какво може на тренировка. Лошото е, че не го показваме в мачовете. Сега работата на треньорския щаб е да ги накараме да повярват, че могат да се борят с най-добрите. Учудващо е да не водим на отбор като Китай с 5-6 точки в гейм. При 23-23 няма фаворит, тогава всичко е възможно", каза още Гибона.

Според либерото Теодор Салпаров загубата от Канада е дала отражение. "Имаше напрежение, правехме грешки. Китай се опита да ни натисне на сервис, както прави срещу всички силни отбори. Трябваше да им се противопоставим с блок и сервис. Добре, че взехме 3-те точки", обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай