България обърна Канада за първи успех в Световната лига

България обърна Канада за първи успех в Световната лига  | StandartNews.com

Българският национален отбор по волейбол записа първа победа в Световната лига през този сезон. Селекцията на Пламен Константинов направи страхотен обрат срещу Канада от 0:2 до 3:2 (21:25, 23:25, 25:23, 25:14, 15:9) във втория си мач от втора дивизия на най-комерсиалния турнир, който се игра пред около 2000 зрители в „Арена Ботевград".

Страхотен двубой за „лъвовете" изигра центърът Виктор Йосифов, който влезе от резервната скамейка в 3-ия гейм и с някои решителни блокади даде ключово предимство за представителния ни тим във важните моменти. Йосифов завърши с 11 точки, а основната тежест в атака изнесоха Владо Николов и Тошко Алексиев, които забиха по 25 точки, информират от пресцентъра на БФВолейбол.

За северноамериканците най-резултатен отново бе диагоналът Гавин Шмит, който реализира 17 точки.

Успехът е първи за „трикольорите" в надпреварата, които спечелиха своите първи две точки. За гостите загубата е под номер едно в турнира, след като в събота надиграха нашия тим с 3:1, а преди това записаха две последователни победи срещу Куба.

„Важното е, че успяхме да спечелим днешния мач. Не искам да оставям впечатление, че е без значение победата в груповата фаза. При всички случаи е хубаво, че побеждаваме, защото така се расте. Важно е, че успяхме да обърнем мача", заяви на официалната пресконференция след края на срещата селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.

„Втората част на мача го изиграхме по категоричен начин. Може би малко несправедливо се получи във втория гейм. Този гейм беше наш. Можехме и да го спечелим и да вземем 3 точки. Разликата между нас и Канада най-вече е игровото ниво. Вижда се че Канада е по-обиграният отбор. Те имат 8 мача, а ние едва втори. Очаквам от мач на мач да играем все по-добре и като сработка, и като тактическа дисциплина", продължи наставникът.

„Този турнир в Баку ни разделя. Това е проблем, който няма как да избегнем. Но ще се опитаме с тези момчета, с които заминаваме, да обиграем този състав за Световната лига. Също така и да дадем възможността на някои състезатели да поиграят повече", завърши Константинов.

„Поздравления за България. Съперникът изигра добър мач. Ние имахме енергия, но не ни достигнаха силите. Нямахме това качество и изпълненията от първия мач. Ще се приберем и ще разучим грешките си. Имаме какво да работим, защото ни чака Аржентина", коментира пък неговият колега начело на Канада Глен Хоуг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай