Неделя,

България домакин на Световното през 2018

От: Администратор -
1315
България домакин на Световното през 2018
A
A
A

България ще бъде домакин на Световното първенство по волейбол през 2018 година. България и Италия ще посрещнат си поделят домакинство. Президентът на българската федерация Данчо Лазаров съобщи новината. Той бе на заседание на изпълнителния комитет на ФИВБ в Лозана.

Световната централа, българската и италианската федерации подписаха договор за организиране на Световното първенство след 3 години.

Контрактът бе подписан от Ари Граса - президент на ФИВБ, Данчо Лазаров - президент на българската федерация и Карло Магри – президент на италианската федерация, в присъствието на Александър Боричич – президент на ЦЕВ и Министърът на младежта и спорта в България Красен Кралев.

„Този факт е следствие на едногодишните усилия на българска федерация по волейбол, които днес се увенчаха с успех", заяви за официалния сайт на волейболната ни централа президентът Данчо Лазаров и добави:

„Искам да подчертая, че специална роля за спечелване на домакинството изигра и категоричната подкрепа на българското правителство. Сега ни чака много работа до 2018 година, но аз съм сигурен, че ще се справим, така както се справихме с Европейското първенство 2015. Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели".

На 15 януари 2016 на специално заседание, отново в Лозана ще бъде обсъдена формулата, по която ще се проведе Световното първенство.

Оповестено бе единствено, че формулата ще бъде една и съща за Световните първенства при мъжете и жените.


Всички новини от категория Коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички