България би Куба насред Хавана

България би Куба насред Хавана  | StandartNews.com

Националният отбор на България по волейбол би Куба с 3:1 (25:19, 25:21, 24:26, 25:23) в мач от Група C на втора дивизия на Световната лига. Така селекцията на Пламен Константинов постигна втори успех в надпреварата след една загуба и една победа над Канада.

В Хавана "лъвовете" играха пред над 2000 зрители в зала "Сиудад Депортива". Вторият мач между двата тима е на 7 юни в 3,40 българско време.

Най-полезни за българския тим бяха Тодор Скримов (4 аса и 48% ефективност в атака) и Николай Пенчев (2 блока, 1 ас, 53% ефективност в атака и 58% перфектно посрещане) съответно с 15 и 12 точки за победата. Силно включване направи и Миро Градинаров, който заби още 10 точки (75% ефективност в атака) за победата, информира Спортал.

За кубинците над всички бе капитанът им Роландо Сепеда с 26 точки (4 блока и 52% ефективност в атака), но и неговите усилия не бяха достатъчни за успеха.

В другия сблъсък от нашата група Канада победи Аржентина с 3:0. Така след този трети кръг "кленовите листа" продължават да бъдат убедителен лидер с 16 точки, пред България с 5 точки, Аржентина с 4 точки и Куба с 2 точки.

"След първите две части намалихме темпото и това ни струва третия гейм. Няма нищо лесно срещу отбора на Куба. В състава на съперника има млади, но много способни играчи", коментира след мача селекционерът на нашия отбор Пламен Константинов, цитиран от пресцентъра на БФВолейбол.

"Изобщо не съм доволен. Моите момчета бяха нервни. Основните играчи изглеждаха загубени в началото, но в последствие имаше подобрение, защото мачът продължи. Ние ще се опитаме да изгладим някои подробности и във втория мач ще се борим за победата пред нашите фенове", заяви пък неговият колега начело на Куба Рудолфо Санчес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай