Цвети Пиронкова с награда от Sports Illustrated

Цвети Пиронкова с награда от Sports Illustrated | StandartNews.com

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова бе отличена с престижна награда от списанието "Sports Illustrated". Пловдивчанката оглави една от традиционните класации на медията, а именно тази за неочакван резултат.
Оказа се, че титлата на Цвети в Сидни в началото на сезона е била непредвидима в тенис средите.

"Пиронкова взима наградата, защото успехът й на настилка, различна от тревата, се смята за крайно необичаен", пише изданието. Цветана стана първата квалификантка, която печели този турнир в Сидни в последните три години. Освен това тя победи три тенисистки от топ 10 на света - Петра Квитова, Анжелик Кербер и Сара Ерани. Отбелязва се и фактът, че в момента на спечелване на титлата Цвети беше на 107-мо място в света.

"Наша Маша" (Мария Шарапова) също бе отличена от списанието с титлата "най-добра тенисистка през първата част от сезона".

Италианци прогнозират: Гришо на върха през 2020 г.

Григор Димитров ще бъде номер 1 в тениса през 2020 година, пише италианското издание "Tennis World". На Ботуша прогнозират как ще изглежда ранглистата след отказването на Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. Тогава Гришо вече ще е на 29 години. Канадецът Милош Раонич и Александър Зверев от Германия ще бъдат първи подгласници на българина. Петицата подпълват Ник Кириос от Австралия и австриецът Доминик Тийм.

Както е известно, Григор получи три от наградите на "Sports Illustrated". Българинът бе отличен за пробив в тениса, най-добро разиграване, и най-добра постъпка на корта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай