Гришо отнесе Голубьов, отива на 1/4 финал

Гришо отнесе Голубьов, отива на 1/4 финал | StandartNews.com

Григор Димитров мина като ураган през Андрей Голубьов и стигна до 1/4-финалите на турнира в Истанбул. Нашият тенисист не срещна никакъв проблем в двубоя си от втория кръг и само за час и три минути отвя съперника си с 6:3, 6:2.
Двубоят се проведе на централния корт "Гаранти Коза Арена", като на трибуните присъстваха близо 2000 зрители, повечето от които българи.

На трибуните бе и спортният министър Красен Кралев. "Първи мач за мен тук. Радостен съм, че спечелих, и то в два сета. За мен е удоволствие, че съм в Истанбул. Хубаво е, че има много български знамена. Искам да благодаря за подкрепата. Що се касае до това дали съм доволен от представянето си - никога не съм напълно доволен, защото искам от мач на мач да вдигам формата си", сподели Гришо. Феновете останаха дълго да аплодират на крака първата ни ракета след срещата.

В спор за място на полуфиналите хасковлията ще се изправи срещу победителя от сърбо-хърватския сблъсък Душан Лайович - Иван Додиг. С Додиг, №107 в световната ранглиста, Димитров има две победи от два мача - 6:2, 7:5 в Банкок през 2011 г. и 6:1, 6:4 на Мастърса в Индиън Уелс през 2012. Срещу Душан Лайович, номер 79 в света, нашето момче все още не е играл на ниво ATP. С класирането си за четвъртфиналите Димитров си осигури 12 990 евро от наградния фонд и 45 точки за ранглистата. Победата му над Голубьов бе под номер 149 в тура.

Водачът в схемата на турнира Роджър Федерер започна също с рутинна победа участието си в Турция. В среща между 33-годишни тенисисти швейцарецът се наложи над левичаря от Финландия Ярко Ниеминен с 6:2, 7:5 след точно един час игра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай