Защо работният Пеевски дразни Прокопиев?

Градската десница се опитва да пришие на депутата от ДПС и енергетиката, и медиите

Защо работният Пеевски дразни Прокопиев? | StandartNews.com
  • Градската десница се опитва да пришие на депутата от ДПС и енергетиката, и медиите

Стана навик при всяко ново попълнение в държавата да се търси сянката на депутата Делян Пеевски. Независимо дали иде реч за енергетика, инфраструктура или медии. След  съдебната гавра с "Телеграф медиа", падна любимата опорка, че Пеевски дърпа конците на магистратите. И сега, армията от сайтове около кръга "Капитал" си намери нова дъвка. Първо, приши на депутата новия шеф на БНТ Емил Кошлуков. Две седмици не спряха черните прогнози как националната телевизия ще се превърне в маша срещу свободното слово. След като стана ясно, че промяна в редакционната й политика няма (даже тя продължава да си звучи леко опозиционно), хейтът се прехвърли към БЕХ. Изкараха, че старият нов шеф - Жаклен Коен, също бил спуснат от Пеевски, защото оглавявал холдинга по времето на Орешарски. Да очакваме ли много скоро залп и срещу Теменужка Петкова? Защото когато уволни Коен и сложи удобното за градската десница ръководство, министърката получаваше адмирации. Сега обаче счупвайки хатъра им, със сигурност влиза в списъка на Прокопиевите мишени.

От два дни на мушката е новата членка на СЕМ -Галина Георгиева. Атаката тръгна от соцдепутата Александър Симов, който я набеди за човек на Пеевски и обяви, че чрез нея народният представител от ДПС превзема СЕМ. Веднага се задействаха на ротационен принцип всички болтчета и гайки от машината за манипулации на градската десница. Нищо, че твърдението на Симов на секундата бе опровергано от вносителя на номинацията й – шефа на културната комисия Вежди Рашидов.
Остана усещането за тенденциозност към Георгиева, защото само преди година същите тези сайтове почти не реагираха, когато президентът назначи в СЕМ продуцентката на предаване, в което ководещ е бил началникът на кабинета му Иво Христов - Ивелина Димитрова.

Днес Георгиева няма конфликт на интереси, затова канонадата от писания срещу нея слезе на ниво ниската оценка в дипломата й по аграрна икономика. Това било сигурно доказателство, че няма необходимия опит в медийната регулация. Авторът на материала в "Дневник" обаче сам се опроверга, изброявайки икономиката сред областите, от които могат да бъдат излъчвани членовете на съвета. Както и доста назначения в цяла поредица компании, свързани с медиите и електронните съобщения.

За медийната машина на Прокопиев обаче подобни противоречия са дребно камъче, което не може да ги препъне по пътя към висшата цел - да хвърлят кал по Пеевски и така да топят името му в блатото на фалшивите новини, заливащи интернет.

Странно защо обаче Прокопиевите прожектори са насочени само към студентската книжка на Георгиева, но не и към тази на скандалния следовател Бойко Атанасов, когото преди дни техни приятели от НПО БОЕЦ издигнаха като кандидатура за главен прокурор. Юридическият сайт "Правен свят" вече разкри притеснителния факт, че Атанасов едва е вързал тройка по Наказателно право.

Юлската атака на медиите на Прокопиев срещу Пеевски изобщо не е случайна. Допреди изборите те го громяха, че не ходи в парламента. И го представяха за митична фигура, която дърпа конците от дубайския си дворец. Депутатът от ДПС обаче показа на всички, че е активен участник в политическия процес. Обикаляше страната преди вота, а след това излезе със законодателни инициативи за промяна на данъците и безплатни детски градини. Участваше и в консултациите за намаляването на партийните субсидии.

Работният Пеевски не е по вкуса на градската десница. Защото предложенията му не й отърват. Те са за хората, а не за олигарсите.   

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай