"Тайни клиенти" затварят кръчми по морето

Под засилено дистанционно наблюдение и физически контрол са поставени високооборотни заведения и дискотеки в града и комплексите

"Тайни клиенти" затварят кръчми по морето | StandartNews.com

"Тайни клиенти" затварят кръчми по морето. 3 обекта във Варна и курорта "Златни пясъци" са запечатани за 14 дни заради установени нарушения, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция за приходите /НАП/ в крайморския град, предаде БТА.

При извършване на контролна покупка в магазин за продажба на касови апарати и консумативи за тях в града, на "тайните клиенти" от приходната агенция не е издадена касова бележка. За това нарушение на данъчния закон обектът е запечатан за 14 дни. По време на проверките е установено, че център за СПА процедури в курорта "Златни пясъци" и увеселителен парк във Варна също нарушават регистрирането и отчитането на продажбите чрез фискални устройства, като и двата обекта също са запечатани от данъчните служители за 14 дни.

От приходната агенция припомнят, че засиленият контрол е денонощен и се осъществява чрез извършване на контролни покупки и съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти. Установените при проверките обороти от продажби се съпоставят с данните, получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства.

Под засилено дистанционно наблюдение и физически контрол са поставени високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки в града и курортните комплекси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай