Момчил Неков раздаде автографи на кафе в Пловдив

Момчил Неков раздаде автографи на кафе в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Най-младият кандидат за евродепутат от листата на КБ Момчил Ненков пристигна в Деня за Европа, за да се срещне с пловдивчани и за специалното събитие на Младежкото обединение в БСП по повод 9 май. Той ще председателства журито, което днес ще излъчи отборът победител в студентската викторина, посветена на ЕС и европейските институции. Ненков се срещна с пловдивчани на кафе в града.

Пловдив е изключителен красив и като най-стар жив град в Европа има особено място не само в сърцата на българите, но и на европейците, каза Неков, раздавайки автографи на пловдивската Главна. Будни млади хора поставиха въпроса за опазването на културното наследство, за съхраняването и поддържането на паметниците, свързани с исторически събития на родината ни. Студентът по история Благовест Русев представи на кандидат-депутата от листата с №15 една идея на колегите му в курса. Според тях хан Тервел има огромни заслуги към Европа и смятат, че негов паметник трябва да има в Брюксел. България като древна държава и цивилизационен потенциал е допринесла много за европейската общност, съгласи се Момчил Неков. По думите му можем да играем още по активна роля на европейската политическа сцена, особено с председател на ЕК в лицето на Мартин Шултц. За да се случи това, европейските социалисти трябва да спечелим на 25 май и аз не се съмнявам в успеха ни, каза от Пловдив Момчил Неков.

„Старая се!" е девизът на Момчил Ненков. За своите 27 години той се е убедил, че именно последователните усилия дават резултати. И не се щади, както в учението - магистър по политология, магистър по международни отношения и настоящ докторант към Философския факултет на СУ, така и в живота. Ангажира се с каузи, в центъра на които е обикновения човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай