Бойко: Треперят им мартинките от нас

Социалистите са като Колумб - не знаят накъде отиват, обяви Жан-Клод Юнкер

Бойко: Треперят им мартинките от нас | StandartNews.com

Вече не сме смирени, чака ни битка между доброто и злото, каза Борисов

"Тома Неверни не е вярвал, че Господ ще възкръсне. Е, днес се е съгласил, че ще възкръсне и вече никой не се съмнявал. От днес, като гледат тази зала, им треперят мартинките и знаят, че Томина неделя е дошла". С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри в столичната зала "Арена Армеец" кампанията на ГЕРБ за евровота. 14 000 души отвърнаха: "Победа". Борисов призова своите за максимална мобилизация на 25-ти, "защото това ще бъде битка на доброто и злото". Бившият премиер обеща да побеждава Сергей Станишев, докато е лидер на БСП.

"Бяхме смирени, но от днес вече имаме кауза", отсече Борисов. Специален гост на ГЕРБ бе кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Под звуците на unbreak my heart на Toni Braxton и викове "Победа" той и Борисов влязоха в препълнената зала. Млади изпълнители запяха "Хубава си, моя горо". Някои станаха на крака, а други подканваха съседите си да се изправят, защото това бил химнът на България. Кандидатът на ЕНП посочи географски доводи в полза на десните: "Социалистите малко наподобяват на Христофор Колумб, когато става дума за икономическата им политика. Като тръгнат - не знаят накъде отиват, а като стигнат някъде - не знаят къде са", каза Юнкер.

Той коментира и отношенията Русия - Украйна.
"Имаме нужда от повече европейска солидарност в енергийната политика. Не би трябвало да проявяваме наивност за отношенията на Русия. Това е тест пред Европа", каза кандидатът на ЕНП за президент на Еврокомисията. Според него, ако Русия не доведе ситуацията до деескалация, е "необходимо бързо да преосмислим нашите икономически санкции и трябва да прекъснем потока от пари за Русия".

"Досега да бях подписал "Южен поток" и да го бях построил", каза още Бойко Борисов. И попита: "Кой им пречи да подпишат проекта?". Борисов се обърна към управляващите и с въпроса защо не строят "Белене". Председателят на ЕНП Джоузеф Дол направи специално видеообръщение към ГЕРБерите. Шефът на предизборния им щаб Цветан Цветанов пък съобщи, че партията ще направи електронен сайт на evote.bg, където ще се проведе алтернативно гласуване в деня на вота за хората, които живеят в чужбина. "Трябва да създаваме богатство, а не дългове", заяви водачът Томислав Дончев.

След края на официалната част симпатизанти на ГЕРБ се подредиха на опашка за автографи. По-младите чакаха за селфи фотоси с Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай