Неделя,

Започват „малките матури" за 4 клас

От: Failed to load user -
4824
Започват „малките матури" за 4 клас
A
A
A

София. С изпит по Български език и литература започва външното оценяване на учениците в четвърти клас.

Децата разполагат с 40 минути за диктовка и решаването на 11 задачи към текст за четене с разбиране. Оценката от изпита служи за измерване на знанията на учениците и не е решаваща за годишния им успех. По преценка на учителя тя може да бъде вписана в дневника като текуща.

Препитването започва точно в 10.00 часа във всички училища у нас. Нормалния учебен процес в останалите класове няма да се нарушава. Освен изпита по български език, четвъртокласниците ще покажат знания и по още три предмета. Външното оценяване по математика ще се проведе в четвъртък, а изпитите по Човек и природа и Човек и общество са насрочени за 12 и 13 май.

Националното външно оценяване в ІV клас се провежда за осма поредна година по единен формат, който за всеки от предметите включва предимно въпроси с избираем отговор, а по български език и литература - със свободен отговор.

Целта на проверката е чрез еднакъв за всички ученици в страната изпитен инструментариум (тестови задачи) обективно да се оцени нивото на усвояване на знанията и уменията по съответния предмет.

По преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички