Вторник,

В МОН не подкрепят орязването на философията в гимназията

От: Администратор -
823
В МОН не подкрепят орязването на философията в гимназията
A
A
A

В МОН не подкрепят орязването на философията в гимназията. Това стана ясно от думите на главния експерт Коста Костов в студиото на „Тази сутрин". Той уточни, че има изключително много възражения срещу проекта на наредба, с която се намаляват с между 35 и 40% часовете от философския цикъл.

„Става дума за проект на наредба, при всички положения, това не е окончателен текст", обясни той. Нито едно от възраженията не противопоставя философията на гражданското образование, което се въвежда в горен курс, смята Костов.

Граждански науки се изучават у нас от края на XIX век, като традицията е те да са надграждане на това, което дава философията, коментира експертът.

„В този вид не може да се случи никакво надграждане, този хорариум не позволява изграждането на каквото и да е", каза от своя страна доц. д-р Веселин Дафов от Софийския университет. И добави, че предлаганите промени нямат никакви мотиви и основания, а общественото обсъждане е останало на заден план заради местните избори и политическите скандали.

„Няма как философията да премине в друг, освен във философия", подчерта той.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички