Слаби оценки на матурата по математика за кандидат-гимназистите

Слаби оценки на матурата по математика за кандидат-гимназистите | StandartNews.com

София, Варна и Смолян най-добри на външното оценяване

Има доста двойки на матурите. Това съобщи пред бТВ зам.-министър на образованието Ваня Кастрева. И уточни, че "математиката е затруднила тазгодишните седмокласници.

Днес образователното министерство трябва да оповести официално резултатите от националното външно оценяване след 4-ти и 7-ми клас.

Лексикални и пунктуационни са сред основните грешки в работите на децата, обясни тя.

Според данните от външното оценяване софиянчетата са се справили най-добре, след тях се нареждат децата от Варна и Смолян. Добри постижения има и сред учениците в Плевен, Хасково и Разград.

Изтичането на матурата по литература след седми клас е станало след 8 часа сутринта, каза зам.-министърът. И бе категорична, че "къртицата" не е човек от системата на образованието.

Кастрева коментира и убийството на деветокласника от Търговско банковата гимназия в София."Това дете е бил отличник, в паралелка със засилено изучаване на немски. Имало е добро име и сред учители, и сред съученици. Потресена съм, защото минути преди трагедията аз бях в Борисова градина и заедно със съученичка на Георги четохме "Майце си" на Христо Ботев", каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай