Сряда,

Петокласници получиха безплатни таблети

От: Администратор -
693
Петокласници получиха безплатни таблети
A
A
A

Таблети за индивидуална работа в час и за самоподготовка по различни предмети получиха на специална церемония учениците от 5 „а" клас на СОУ „Сава Доброплодни". Най-голямото училище в Шумен е включено в пилотен проект на МОН по стратегията за ефективно внедряване на ИКТ (информационни и компютърни технологии) в образованието и науката 2014-2020 година. Персонални устройства получиха както учениците, така и учителите, които им преподават.

За реализацията на проекта са избрани две паралелки – освен 5 „а" в него като контролна паралелка е включен и 5 „б", където обучението ще се води по традиционния начин. И двете паралелки са езикови и в края на проекта ще може да се съпоставят резултатите от електронното с тези на традиционното обучение.

На връчването на таблетите присъстваха заместник-областният управител Петко Шаренков, началникът на РИО Светлана Милева и Юлияна Христова, старши експерт „Личностно развитие и ресурсно осигуряване" в Община Шумен. В обръщение пред учениците и техните родители заместник-областният управител Петко Шаренков поздрави училищната общност за това, че СОУ „Сава Доброплодни" е едно от 40-те училища в България, избрани за осъществяване на пилотния образователен проект и пожела така, както в предишен проект с индивидуални лаптопи и компютри са били осигурени всички преподаватели, така в бъдеще в рамките на електронното обучение компютър да има всеки ученик в училището.

Целта на проекта е по-гъвкаво обучение, достъп до информация от различни точки и мотивиране на ученици и учители за съвременно обучение, обясни директорът на училището Албена Иванова-Неделчева. Учениците от 5 „а" клас демонстрираха пред гостите и своите родители възможностите за използване на таблетите в часовете по български език, математика, човек и природа и география. Началникът на просветния инспекторат Светлана Милева пожела на


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички