Петокласници получиха безплатни таблети

Петокласници получиха безплатни таблети | StandartNews.com

Таблети за индивидуална работа в час и за самоподготовка по различни предмети получиха на специална церемония учениците от 5 „а" клас на СОУ „Сава Доброплодни". Най-голямото училище в Шумен е включено в пилотен проект на МОН по стратегията за ефективно внедряване на ИКТ (информационни и компютърни технологии) в образованието и науката 2014-2020 година. Персонални устройства получиха както учениците, така и учителите, които им преподават.

За реализацията на проекта са избрани две паралелки – освен 5 „а" в него като контролна паралелка е включен и 5 „б", където обучението ще се води по традиционния начин. И двете паралелки са езикови и в края на проекта ще може да се съпоставят резултатите от електронното с тези на традиционното обучение.

На връчването на таблетите присъстваха заместник-областният управител Петко Шаренков, началникът на РИО Светлана Милева и Юлияна Христова, старши експерт „Личностно развитие и ресурсно осигуряване" в Община Шумен. В обръщение пред учениците и техните родители заместник-областният управител Петко Шаренков поздрави училищната общност за това, че СОУ „Сава Доброплодни" е едно от 40-те училища в България, избрани за осъществяване на пилотния образователен проект и пожела така, както в предишен проект с индивидуални лаптопи и компютри са били осигурени всички преподаватели, така в бъдеще в рамките на електронното обучение компютър да има всеки ученик в училището.

Целта на проекта е по-гъвкаво обучение, достъп до информация от различни точки и мотивиране на ученици и учители за съвременно обучение, обясни директорът на училището Албена Иванова-Неделчева. Учениците от 5 „а" клас демонстрираха пред гостите и своите родители възможностите за използване на таблетите в часовете по български език, математика, човек и природа и география. Началникът на просветния инспекторат Светлана Милева пожела на

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай