От МОН искат засилена охрана в училищата

От МОН искат засилена охрана в училищата | StandartNews.com

Много често родителите не са добронамерени с учителите на техните деца и затова се стига с подобни инциденти с битата преподавателка в Разград. Това заяви зам.-министърът на образованието Диян Стаматов в сутрешния блок на бТВ. И поиска засилена охрана в училищата. Родителите не трябва да влизат в тях когато си поискат, изтъкна той.

Представителят на МОН коментира и новите учебници, които бяха представени в сряда. Както вече стана ясно, романът „Робинзон Крузо" няма да присъства в учебниците. Песента "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово" пък ще се изучава в 6 клас, а „История славянобългарска" ще се среща на четири места- в литературата за 9 клас и в учебниците по история за 7, 8 и 10 клас.

Думата „съжителство" отпада като определение за периода на Османското владичество, добави Стаматов.

Една от основните цели е претовареното в момента съдържание в учебниците да се олекоти. Сега много неща са задължителни и накрая ученикът нищо не знае, допълни зам.-министърът.

Има проблем с отпечатването на новите учебници, като най-сериозен е проблемът с този по история за 5 клас, припомни Стаматов. И уточни, че той ще е готов най-рано през ноември.

Повече за новите учебници четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай