Петък,

Няма да закриват университети у нас

От: Администратор -
1311
Няма да закриват университети у нас
A
A
A

Бургас. Няма да закриват университети у нас. Така министърът на образованието Анелия Клисарова опроверга слуховете за затваряне на ВУЗ-ве. Тя бе гост на тържественото честване на 50-годишнината от основаването на университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас.

"В стратегията за висшето образование казваме, че трябва да има оптимизация, но не закриване", обясни още тя. И поясни, че в страната трябва да има по-качествено образование – достатъчен брой преподаватели, които да работят в дадения университет, добра материална база, както и добри учебни програми.

Държавата ще инвестира там, където има реални условия за това и може да се реализират младите хора, след завършване на висшето си образование, допълни министърът.

Децата ни нямат функционална неграмотност, коментира в Бургас министърът на образованието и науката. "Учениците ни имат знания, но не могат да ги приложат",изтъкна тя.

"Много важен извод има от изследването. Това е, че в региони, в семейства с по-нисък социален статус и с майчин език различен от българския, най-ниските резултати са там. Затова трябва много сериозно да работим, да финансираме малките училища, за да осигурим качествено образование на всички ученици", каза още Клисарова по повод резултатите от международното проучване на средното образование у нас.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията