Петък,

Бъдещи доктори със задължителен стаж по антитероризъм

От: Failed to load user -
2194
Бъдещи доктори със задължителен стаж по антитероризъм
A
A
A

Студентите от Медицинския университет във Варна на финала на обучението си ще имат задължителен стаж по антитероризъм. Още тази есен за първи път у нас бъдещите доктори ще минат през едноседмичен курс за реакция при атентати и бедствия. Това обяви ректорът на ВУЗ-а проф.д-р Красимир Иванов при откриване на Втория международен семинар по антитероризъм, иницииран от него и с участието на БЧК, посолството на Израел у нас и университетските болници в Хайфа и Йерусалим.

Според проф.Иванов това е началото, след което поетапно трябва да се въведат държавни стандарти за обучение по антитероризъм още в първи клас. Методите на тероризма в цял свят се усъвършенствам, зад него стои мощен финансов ресурс и перфектна организация, за това трябва да му противодействаме, каза ректорът на Медицинския университет.

За съжаление броят на тези организации расте, те действат не само в Близкия Изток, Азия и САЩ, но все повече и в Европа.Българската система за сигурност трябва да се подготви по нов и различен начин, подчерта и посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички