Съдия и полицаи арестувани в Италия за финансови измами

Съдия и полицаи арестувани в Италия за финансови измами | StandartNews.com

Рим. Италианската финансова полиция арестува днес 34 души, включително един съдия и двама полицаи, по обвинения в пране на пари, трафик на злато и незаконно притежание на оръжие, предаде Фокус, цитирайки АФП.

При провелата се в Палермо операция с участието на полицай под прикритие е разкрита схема за пране на пари с връзки с мафията, действаща в Италия и чужбина.

Полицаите арестуваха 22 души и поставиха още 12 под домашен арест. Иззети са фалшиви банкноти на стойност около 11 милиона евро, включително американски долари, севернокорейски вонове и швейцарски франкове.

Адвокатът Джани Лапис, който е свързан със семейство Чианчимино, е предполагаемият лидер на престъпната група, посочват италианските медии. Вито Чианчимино, който е бивш кмет на Палермо, през 90-те години на миналия век бе осъден за участие в няколко престъпления, свързани с мафията.

Съдия Франко Анджело Мариа де Бернарди е обвинен, че е работил за групировката от своя офис, докато двама полицаи в Рим са подпомагали операциите на територията на страната, включително в Милано, Флоренция, Неапол и Катания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай