Понеделник,

Ограничават социалните облаги на имигрантите от ЕС в Англия

От: Failed to load user -
4035
Ограничават социалните облаги на имигрантите от ЕС в Англия
A
A
A

Лондон. Поредица от радикални предложения за затягането на имиграционния контрол ще бъдат представени на премиера на Великобритания Дейвид Камерън, включително такива, които ще попречат на имигрантите от ЕС да получават социални облаги през първите им две години на пребиваване във Великобритания, съобщава "Дейли телеграф".

Институтът "Демос" ще призове още да се запазят за британските работници повече работни места, да се ограничи броя на чужденците, които идват на Острова, за да си търсят работа, и да не се допускат на пазара на труда представители на най-бедните нации от ЕС, според вестник "Таймс".

"Демос" ще призове правителството да преразгледа отношенията на Великобритания с ЕС. Директорът на института Дейвид Гудхарт пише, че вълната на имигранти след 2004 година, откогато на Острова са пристигнали 1.5 милиона души, смущава много от жителите на Обединеното кралство, а негативите не са изцяло оценени. Според проучване на министерството на вътрешните работи на Великобритания делът на работници от Източна Европа се е увеличил десетократно през последното десетилетие.

Очаква се нова вълна от работници, след като през януари паднат ограниченията за българите и румънците на британския трудов пазар.

Институтът настоява гражданите на бедните страни в ЕС да не бъдат допускани на трудовия пазар, докато брутният им вътрешен продукт на глава на населението не достигне нивото от 75% от средното за съюза.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички