Петък,

Обрат в прогнозата за наплив от българи на Острова

От: Failed to load user -
3260
Обрат в прогнозата за наплив от българи на Острова
A
A
A

Лондон. Изследване, поръчано от външно министерство на Великобритания прави пълен обрат в твърденията на премиера Дейвид Камерън за наплив на имигранти българи и румънци на Острова, съобщава на страниците си „Гардиън”.

Малко вероятно е Великобритания да стане предпочитана дестинация за българите и румънците, а тези, които все пак ще дойдат, не планират да се възползват от системата за социално подпомагане и обществените услуги, се посочва в изследването.


Изследването на Националния институт за икономически и социални проучвания гласи, че е малко вероятно Великобритания да стане предпочитана дестинация за българите и румънците, а тези, които все пак ще дойдат, не планират да се възползват от системата за социално подпомагане и обществените услуги. Експертите казват, че не е възможно да се даде точна или надеждна оценка за броя на хората, които ще дойдат в Обединеното кралство. В доклада се посочва, че е по-вероятно имигрантите от двете балкански страни да отидат в Испания, Италия и до по-ниска степен в Германия.

Докладът незабавно си навлече критика от страна на сър Андрю Грийн от „Мигрейшън уоч”, че „хвърля прах в очите” за провала на властите в оценяването на вероятния мащаб на имиграцията след промените от следващата година.

Твърденията, че румънците и българите ще подложат на масиран натиск обществените служби, когато бъдат облекчени ограниченията върху правото им да живеят и работят във Великобритания се отхвърлят в доклад, възложен от министерството на външните работи. В него се омаловажават предсказанията, че голям брой имигранти от двете балкански страни ще изберат нов живот във Великобритания, като се изказва предположение, че е по-вероятно те да се насочат към Испания, Италия или Германия, пише „Индипендънт”.

Анализът на независимия Национален институт за икономически и социални проучвания хвърля съмнения върху предупрежденията от Британската партия за независимост (ЮКИП) и някои консервативни депутати, че стотици хиляди жители на двете страни скоро ще се запътят към Обединеното кралство.

Колко голям ще бъде напливът от Румъния и България, когато граничните контроли бъдат премахнати за тях от следващата година? С оглед на натиска, който неконтролируемата имиграция оказва върху Великобритания, това е особено важен въпрос. За съжаление докладът, изготвен от Националния институт за икономически и социални проучвания, заключва, че е невъзможно да се предскаже неговият отговор, коментира „Дейли експрес”.

Единственият правителствен доклад за бъдещата имиграция от Румъния и България във Великобритания бе окачествен като „прах в очите”, след като той не успя да даде отговор на въпроса колко точно от гражданите на двете страни ще пристигнат догодина, пише „Дейли мейл”.Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички