Обрат в прогнозата за наплив от българи на Острова

Обрат в прогнозата за наплив от българи на Острова | StandartNews.com

Лондон. Изследване, поръчано от външно министерство на Великобритания прави пълен обрат в твърденията на премиера Дейвид Камерън за наплив на имигранти българи и румънци на Острова, съобщава на страниците си „Гардиън”.

Малко вероятно е Великобритания да стане предпочитана дестинация за българите и румънците, а тези, които все пак ще дойдат, не планират да се възползват от системата за социално подпомагане и обществените услуги, се посочва в изследването.


Изследването на Националния институт за икономически и социални проучвания гласи, че е малко вероятно Великобритания да стане предпочитана дестинация за българите и румънците, а тези, които все пак ще дойдат, не планират да се възползват от системата за социално подпомагане и обществените услуги. Експертите казват, че не е възможно да се даде точна или надеждна оценка за броя на хората, които ще дойдат в Обединеното кралство. В доклада се посочва, че е по-вероятно имигрантите от двете балкански страни да отидат в Испания, Италия и до по-ниска степен в Германия.

Докладът незабавно си навлече критика от страна на сър Андрю Грийн от „Мигрейшън уоч”, че „хвърля прах в очите” за провала на властите в оценяването на вероятния мащаб на имиграцията след промените от следващата година.

Твърденията, че румънците и българите ще подложат на масиран натиск обществените служби, когато бъдат облекчени ограниченията върху правото им да живеят и работят във Великобритания се отхвърлят в доклад, възложен от министерството на външните работи. В него се омаловажават предсказанията, че голям брой имигранти от двете балкански страни ще изберат нов живот във Великобритания, като се изказва предположение, че е по-вероятно те да се насочат към Испания, Италия или Германия, пише „Индипендънт”.

Анализът на независимия Национален институт за икономически и социални проучвания хвърля съмнения върху предупрежденията от Британската партия за независимост (ЮКИП) и някои консервативни депутати, че стотици хиляди жители на двете страни скоро ще се запътят към Обединеното кралство.

Колко голям ще бъде напливът от Румъния и България, когато граничните контроли бъдат премахнати за тях от следващата година? С оглед на натиска, който неконтролируемата имиграция оказва върху Великобритания, това е особено важен въпрос. За съжаление докладът, изготвен от Националния институт за икономически и социални проучвания, заключва, че е невъзможно да се предскаже неговият отговор, коментира „Дейли експрес”.

Единственият правителствен доклад за бъдещата имиграция от Румъния и България във Великобритания бе окачествен като „прах в очите”, след като той не успя да даде отговор на въпроса колко точно от гражданите на двете страни ще пристигнат догодина, пише „Дейли мейл”.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай