“Дейли Експрес”: 75 000 не искат още имигранти от ЕС

От редакцията заявяват, че скоро ще имат 100 000 подписа

“Дейли Експрес”: 75 000 не искат още имигранти от ЕС | StandartNews.com

Лондон. Петицията на британския вестник "Дейли Експрес" срещу нови имигранти от ЕС вече събра 75 000 подписа. От редакцията на изданието съобщават, че близо 15 000 техни читатели подписват петицията на ден, с „призив към правителството да запази контрола над идващите в страната български и румънски работници".

„Подкрепата е толкова изумителна, че рекордна купчина писма с нашите купони за изрязване минава през сортирането на Кралската поща в близост до офиса ни. И през изминалата нощ подкрепата продължи да пристига, така че продължавайте да ни изпращате тези купони. Когато нашата петиция премине 100 000 подписа, което се очаква да стане скоро, тогава ще засилим натиска над парламента да обсъди проблема", пишат още от британският вестник.

Петицията на "Дейли Експрес"събра доста популярност. „Само след пет дни това вече е една от най-големите реакции от десетилетия на кампания на вестника. Нашият уебсайт също е заливан от десетки хиляди хора, списващи името си в петицията", обясняват журналистите, които започнаха кампанията, която призовава британското правителство да затвърди контрола върху български и румънски имигранти, които трябва да залеят Англия след 1 януари.

„Много хора във Великобритания говорят за това, но за разлика от повечето аз посетих селищата от колиби в България и Румъния и зная как изглеждат". Това пише Найджъл Фарадж в статия за "Дейли експрес".

„След това, през май бях в България. Посетих „Факултета". Всеки посетил тези места разбира защо много хора искат да дойдат във Великобритания. Той ще разбере мъчителната бедност и дискриминацията, с която хората на ръба на балканското общество се сблъскват. Той ще разбере как Великобритания, със своята лесна за достъп социална система, ще изглежда като приемлива възможност", обяснява Фарадж.

„Тъжно е, но е истина, че държави като България и Румъния не са се възстановили от десетилетията комунистическо управление. Дискриминираните в собствените си държави честа са имали ограничен достъп до законна работа, за да живеят почтено, и са се обърнали към престъпността с цел да оцелеят. И не се съмнявайте от това, мнозина ще донесат този начин на живот със себе си във Великобритания", четем в статията, която носи отрицателна слава на страната ни.

Само преди два дена петицията на вестника за имигрантите имаше 30 000 подписа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай