Понеделник,

Британци от нигерийски произход мъстели за убийствата на мюсюлмани

От: Failed to load user -
1473
Британци от нигерийски произход мъстели за убийствата на мюсюлмани
A
A
A

Лондон. Лондонска улица се превърна в място на кървава касапница в следобедните часове в сряда. Двама британци от нигерийски произход, водени от религиозна омраза, убиха жестоко войник в квартала Улуич, близо до училище и пред погледите на десетки шокирани минувачи. Въоръжени с със сатър (според някои информации и мачете) и касапски ножове, нападателите атакуваха тялото на жертвата си с викове "Аллах Акбар", след което застанаха доволно пред камерите на минувачите, за да се похвалят със стореното.

Кървавата баня започнала около 14,20 ч местно време, когато двамата нападатели блъснали с автомобила си минаващия по улицата около 20-годишен войник. След силния удар те го завлекли в единия край на улицата и извадили оръжията си. Единият от нападателите имал мачете и голям сатър, а другият извадил пистолет, разказват очевидци. След това започнали да разсичат тялото на жертвата със сатъра и да го намушкват в стомаха с мачетето. След като обезобразили тялото пред очите на десетки шокирани минувачи, нападателите го оставили по средата на улицата и зачакали полицията.

Касапницата се разиграла пред очите на десетки минувачи. Британските медии разказват как герои на събитията са станали и три жени, самоличността на две от които и до днес е истерия. Едната от тях, наречена в медиите "ангел", видяла тялото на убития и се втурнала към него без страх, че нападателите са там и може да я убият. Жената, на около 50 години, била много религиозна и искала да се помоли за убития, разказват очевидци. Докато се молела за убития, други две жени безстрашно се изправили срещу нападателите. На снимки, качени в интернет от очевидци, се вижда как една от тях говори с единия нападател, а друга - с другия. Известно за медиите е само името на третата жена - майката на две деца Ингрид Лояу-Кенет. Щом видяла кървавата сцена, тя веднага скочила от автобуса, отишла при единия от убийците и настояла да предаде оръжието си.

Минути след касапницата пристигнали и полицаи. Заради агресията на нападателите те открили огън срещу тях и ги простреляли, след което ги отвели в болници под полицейска охрана.

Вчера стана ясно и името на един от нападателите - Майкъл Адеболаджо. 28-годишният мъж бил роден в Южен Лондон и като дете бил отгледан като християнин. Негови съученици разказват, че бил съвсем нормален, но на 15 години започнал да се интересува от исляма и приел другата вяра. След това Адеболаджо се присъединил и към няколко екстремистки групи, забранени във Великобритания, и наричал себе си Муджахид. Вчера британската полиция съобщи, че двамата нападатели са били поставени в списък за наблюдение, но няма информация за колко сериозна заплаха са били смятани. Според първоначалната информация те не са членували в терористична групировка и актът на насилие в Лондон е бил единичен.

Нападението в Улуич за минути се превърна в сензация в интернет, тъй като с помощта на новите технологии всички очевидци предаваха директно онлайн какво се случва на местопрестъплението. В Туитър бяха качени десетки постове и снимки, включително "интервюта" с нападателите, които те с охота даваха на снимащите очевидци. Сред най-активните любители репортери бе местният рапър Боя Ди, който предаваше в Туитър случката от началото до края. "Двама братя блъснаха този бял човек, после изскочиха от колата и започнаха да го кълцат с мачете", гласи единият от постовете на рапъра. По-късно той разказва как единият от нападателите тръгнал с мачетето към полицайка, която обаче невъзмутимо го обезвредила "като Робокоп".


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички