Британец измисли начин да печели от нежелани обаждания

Британец измисли начин да печели от нежелани обаждания | StandartNews.com

Лондон. Британец измисли начин да печели от досадните рекламни обаждания. Лий Бюмон регистрирал на името си импулсен телефонен номер, който съответно вписва в задължителното поле на всякакви формуляри и дори вече разпространява в акаунтите си в социалните мрежи.

Така за всяко рекламно или друго обаждане Бюмон получава пари.

Британецът има и „нормален" номер, който обаче е известен само сред приятелите му. За всички останали „разговори" Бюмон получава по седем цента на минута.

„Нервирам се, когато получавам обаждания от типа дали случайно не искам да гледам някое си предаване. И така се запитах, а не може ли от това да си докарам допълнителен доход", обясни Бюмон пред Би Би Си.

Тъй като е на свободна практика и не е в ситуацията да тормози колегите си с разговори, Лий Бюмон оставя операторите „да си приказват колкото си искат", защото колкото по-дълги са обажданията, толкова повече пари получава. Понякога дори оставя телефона настрана и не го слуша, а междувременно отсреща някой му обяснява за новия финансов продукт, застраховка, лихва или колко е изгодно да си купиш соларни панели.

Ефектът е двоен – освен че е спечелил пари, британецът вече получава и значително по-малко рекламни обаждания, защото фирмите различават платения номер по префикса. А и личният му телефон не го „тормози" с постоянно звънене.

Междувременно проучване показа, че две трети от британците се оплакват, че получават нежелани обаждания. Лий Бюмон вече им се радва, особено ако са по-продължителни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай