Звездна сватба! Президентска щерка се омъжи, зетят е голям бизнесмен

Тържеството е преминало в най-тесен семеен и приятелски кръг

Звездна сватба! Президентска щерка се омъжи, зетят е голям бизнесмен | StandartNews.com

Теофана Стоянова – дъщерята на бившия президент Петър Стоянов, преди дни е минала под венчилото, научи ексклузивно „Ретро“. 33-годишната Фани се е омъжила на тайна церемония в Женева, където от години живее. Родителите ѝ и по-големият ѝ брат Стефан са били сред важните гости.Теофана вече носи фамилията Сенхаджи.

Тържеството е преминало в най-тесен семеен и приятелски кръг в елитен хотел. Зетят на бившия държавен глава е родом от Мароко, но от дълги години също живее в Женева. Името му е Марван Сенхаджи и е израснал в един от най-красивите градове в света – Казабланка. Той е завършил престижния Женевски университет. Първата му магистърска специалност оттам е по фармация, а след това е взел диплома и за магистър в сферата на маркетинга и мениджмънта.

Съпругът на Теофана е основател и собственик на голяма медицинска компания на територията на Женева.Бизнесът му е с консултации и диагностика, насочени към клиники, болници и фармацевтични фирми.

Не е ясно откога датира връзката на преуспелия чужденец с президентската щерка Теофана, тъй като, откакто е емигрирала в чужбина, тя страни от светските среди и не публикува никакви подробности от личния си живот в социалните мрежи.

Фани, която е наследила афинитета си към изискания и аристократичен стил от своята майка Антонина, определяна за най-класната първа дама в българската история, е била нетрадиционна булка. В най-щастливия си ден тя не носела типична булчинска рокля, а изчистен бял гащеризон, съчетан със сандали на висок ток. Младоженецът е бил в контраст с нейната снежна визия и заложил на черен костюм, бяла риза и тъмносиня вратовръзка. Единственият булчински аксесоар на Теофана бил букетът ѝ от рози.

След сключването на брака щерката на Петър Стоянов е добавила фамилията на съпруга си с тире към своята. Тя вече се представя като Теофана Стоянова-Сенхаджи. Освен с богат съпруг наскоро наследничката на бившия държавен глава се е сдобила и с нов пост. Макар да може да си позволи да не работи, амбициозната Фани е постигнала нов връх в кариерата си. Тя вече е мениджър в една от най-големите женевски компании за управление на различни фондове. Преди да се прехвърли там,Теофана работеше в друга престижна организация – швейцарската банка „Ротшилд“, където беше специалист по комуникациите и водеше преговори с милиардери от цял свят.

Също като родителите си тя завършва право, макар като ученичка навремето да имала желание да става актриса и дори да играела в театър „Възраждане“. За ученическите си години Теофана казва, че не се е ползвала със специално отношение, защото в Международното училище в Женева учели и други деца на известни родители. По едно време дори споделяла уроци с племенницата на Саддам Хюсеин, а на дипломирането ѝ реч произнесъл Майкъл Дъглас. Когато се разчуло, че е президентска щерка, идвали разни деца да я питат дали е вярно, че баща ѝ е президент на модната марка „Булгари“, тъй като за България не били чували.Антонина и Петър Стоянови очакват с нетърпение внуци 

Вече повече от 20 години, откакто Фани е заминала извън България, за да учи и работи, посещенията ѝ в родината са изключително редки. За сметка на това нейният по-голям брат Стефан пък избра да остане да гради кариера и живот в родния Пловдив. Засега той не е семеен. Нито едно от двете деца на Петър и Антонина Стоянови не ги е дарило с внуци, макар те отдавна да мечтаели да носят титлите баба и дядо. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай