Зуека се върна у дома. Тъжни думи за родината

Васил Василев се завърна от Испания за представянето на своя изложба във Варна

Зуека се върна у дома. Тъжни думи за родината | StandartNews.com

Васил Василев-Зуека се завърна от Испания за представянето на своя изложба в галерия във Варна. Изложбата включва 22 платна и носи името „Моите герои”.

На въпрос на Деси Стоянова намира ли нещо различно в България за тези 8 месеца откакто го няма, той отговори: "Днес ми е празничен ден и не исках да мисля за това, но щом ме попита ще ти отговоря: оставих една бедна България и понеже се движим с автомобил и по пътя за Варна сега видях една още по-бедна и по-разрушена България. Съсипани пътища, сгради в селата. Сгради, които не са паднали, защото още се чудят на коя страна да паднат".

"Войната вълнува цял свят и всички живеем с проблема, наречен война. Това е думата за нещата, които се случват. Следя изкъсо нещата, имам приятели там и хора, с които говоря. Положението е тежко, защото преди всичко умират хора. Животът обаче не трябва да спира и всички, които се занимаваме с изкуство, трябва да бъдем съпричастни и да помагаме кой с каквото може", каза той в ефира на Нова.

"Не се оплаквам от мястото, където живея. Много е красиво, слънчево и има море. Аз обаче не излизам от ателието. Само взимам малкия от училище. Всичко друго върши жена ми Ани, благодарение на нея тези картини ги има", допълни той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай