Петък,

Защо е гневна и нещастна Елизабет ІІ?

От: Рачо Рачев -
549
Защо е гневна и нещастна Елизабет ІІ?
A
A
A

Изминалата 2021 година е била една от най-лошите за британската кралица Елизабет ІІ, се казва в анализ на телевизия "Скай нюз", цитиран от БНР.

"Ужасна година" - така Елизабет Втора нарече 1992 година заради сложния любовен живот на децата й и пожара в двореца Уинздор. Никой още не е казал нищо за 2021 година, но това несъмнено е една от най-драматичните години за кралското семейство и лично за кралицата, смята "Скай нюз".

Елизабет ІІ загуби съпруга си принц Филип. Той почина на 9 април на 99 години. Това бе голям удар за кралицата, прекарала с херцога на Единбург 74 години в брачен съюз.

Загубата на нейния сподвижник, прочут с чувството си за хумор, високо ценено от Елизабет Втора, обаче бе последвано от интервюто на съпругата на внука й принц Хари - Меган Маркъл за Опра Уинфри, която обвини кралското семейство в проявен расизъм към нея, както и делото срещу сина й принц Андрю за компенсации по обвинения в сексуално посегателство, които той отрича.

Макар и като цяло Елизабет ІІ да продължава да е в добро здраве за нейните 95 години, за първи път през изминалата година тя на няколко пъти отмени свои ангажименти, включително участие в климатичната конференция в Глазгоу, дори прекара дни в болница, макар и само като превантивна мярка.

В крайна сметка анализът завършва оптимистично с поглед към новата 2022 г., в която кралицата ще отбележи невиждано събитие - платинен юбилей като монарх, цели 70 години на трона.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com