Заради вятъра: Хаос и счупени дървета в столицата

Заради вятъра: Хаос и счупени дървета в столицата | StandartNews.com

Оранжев код за силен вятър е обявен в 14 области

Силният вятър в София събори стълб и изпочупи клони на дървета, десетки сигнали са постъпили в МВР, съобщи Нова ТВ.

Клон на падащо дърво на столичната улица „Оборище" е закачил преминаваща оттам жена.

Тя е откарана в болница с фрактура на крака, няма опасност за живота й. Нанесени са материални щети по един лек автомобил, съобщават от МВР.

Към 18.00 часа са постъпили около 40 сигнала за паднали клони, дървета и надвиснали опасни предмети в столицата.
Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" посещават всички подадени адреси и оказват съдействие за отстраняването им.

Оранжев код за силен вятър е обявен за утре в 14 областни центрове в страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Предупреждението важи за Монтана, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. Жълт код за потенциално опасно време и силен вятър е обявен и в областите – Враца, Плевен, Габрово, Ловеч, София – област, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

Националния институт по метеорология прогнозира поривите на вятъра в областите с обявен жълт код да бъдат със скорост около 15-20 м/сек., а в областите с оранжев код - 22-27 м/сек. Съветите към гражданите са да бъдат в течение с прогнозираните метеорологични явления и по възможност да избягват рисковете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай