"Вълчата Луна" ни изправя пред кошмарите ни

За да се освободите от тях, свържете се със своята дива и свободолюбива страна, като останете насаме с хищника, ако ви стиска

"Вълчата Луна" ни изправя пред кошмарите ни | StandartNews.com

Кървава "вълча" Луна ще наблюдаваме призори на 22 януари. Още от изпълването на лунния диск снощи, както и тази нощ, явлението събужда кошмарите ни. 

Всъщност става въпрос  за лунно затъмнение.Естественият спътник на Земята се обагря в червено точно в момента, в който е покрит със сянката на  планетата Земя. Освен това небесното тяло е по-близо до Земята и изглежда по-голямо.

Явлението ще може да се наблюдава от Северна и Южна Америка, както и в отделни части на Европа. У нас частично лунно затъмнение ще може да се наблюдава от 5,33 часа сутринта, но само при ясно време.

Пълната Луна ще е в сянката на Земята от 3:34 ч. до 6:51 ч. по Гринуич. През първия час тя постепенно ще бъде "изядена" от ляво. Затъмнението ще е пълно един час от 4:41 ч. по Гринуич по данни на НАСА.

Фазата на пълното лунно затъмнение ще е с около 45 минути по-кратка от тази на голямото затъмнение през юли 2018 г., което ще остане най-продължителното за 21-и век. През пълното лунно затъмнение Луната няма да стане невидима. Тя ще е червеникаво-кафява, както при всички пълни лунни затъмнения. Това оцветяване се дължи на факта, че слънчевите лъчи няма да я достигат пряко. Вместо това малка част от червените лъчи ще бъдат филтрирани от земната атмосфера и отразени към Луната.

Това ще е последната възможност за дълго време да наблюдаваме пълно лунно затъмнение. Следващото пълно лунно затъмнение, което ще се вижда от Европа, ще е на 16 май 2022 г. През това време обаче ще има частични лунни затъмнения. 

Пълната кървава свръхлуна открай време е свързана с различни вярвания. Според едно от тях в такова време се събуждат върколаците. Ямлението влияе особено на хората с по-лабилна психика и на тези, които са по-чувствителни. Те стават неспокойни, трудно заспиват, а ако това се случи, в съня им излизат най-големите им страхове и кошмари.

Традиционно пълнолунието се свързва с различни магически и паранормални феномени, както и със състояния на лудост, безсъние, сомнамбулизъм, склонност към насилие и самоубийство.

Но има и друга страна. В нощта на вълчата Луна трябва да довършим нещата, които са ни останали от миналата година, за да освободим достатъчно място за новите, казват астролозите. Вълкът символизирал силата, свободолюбието и ума. Той  е водач, но не бива да забравяме и тъмната му страна на хищник – див и непредсказуем, предупреждават те.

Името на януарското пълнолуние - "Вълча Луна", идва от индианците. Смята се, че то е свързано с вълчия вой, който се носел над снежните полета през първия месец на годината.  Така първото пълнолуние за годината се свързва с мистичната дуална природа на вълка – мъдър и силен от една страна, непредсказуем и див, от друга, отбелязва webstage.bg.

Именно комбинацията между светлите и тъмните му страни е извор на неговата сила. Индианците вярвали, че вълците доверяват само на Луната своята самотна душа. За тях това било време за завършване и освобождаване от всичко, което е изиграло своята роля и трябва да бъде пуснато да си отиде. Време за ново начало и нови надежди, които предизвестяват бавното идване на пролетта.

Според древните „вълчата Луна” е времето, в което трябва да се свържем със своята дива и свободолюбива страна. Време да приемем и тъмната си страна – страховете си, грешките си, слабостите си. Без да се осъждаме. Вълкът ще ни помогне да се изправим срещу демоните в нас и да ги превъзмогнем. Но трябва да сме готови за това.

Според древния индиански ритуал, в нощта на първото за годината пълнолуние затваряме очи и се срещаме с вълка, ставаме едно с неговата сила и мъдрост, и правим възможно освобождението си от страховете и ненужните болки в живота ни. В уединението си с образа на вълка медитираме за своето вътрешно пречистване и се подготвяме за нов цикъл в живота, чието символично начало настъпва заедно с новата година.

Ако искате да възродите енергията на ритуала Вълча Луна, в тази магична нощ потърсете дивия вълк в себе си, свържете се чрез него с Луната и й предайте всички свои желания свързани с ново начало, нови чувства, нови желания и пориви, и всичко онова, което бихте искали да ви направлява през идващите месеци.

Ако искате да се свързвате с енергията на Вълка във всеки един момент, когато имате нужда от него, изберете си малък талисман. Той ще символизира връзката помежду ви. Всеки път, когато го докоснете или погледнете, ще знаете, че силата на Вълка е там, във вас, готова да ви помогне да се справите с всяко предизвикателство.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай