Виктория с първи коментар след "Игри на волята"

Много по-трудно е отколкото си представях, признава участничката

Виктория с първи коментар след "Игри на волята" | StandartNews.com

Отпадналата от този сезон „Игри на волята: България“ Виктория Чонева е пример за сбъднатата американска мечта. Тя е родена в гр. Русе, отраснала в Русия, Украйна и Германия, а последните 25 години прекарва в Ню Йорк. Седем години е служител на ООН, като започва от най-ниското ниво и постепенно се издига в кариерата. Плановете й обаче не спират до хубавия живот в Манхатън, а любовта я връща в България, където тя успя да пребори огромната конкуренция и да спечели така желаното място в третия сезон на „Игри на волята: България“. Целта й не е да изпита волята си, а да спечели. Показва невероятен хъс в изпитанията и с представянето си разби на пух и прах стандартните представи за семейната жена. Доказа, че майка на две деца не се страхува от предизвикателствата и се изправя без страх срещу тях. Доказа, че авантюристичния дух не може да бъде окован.

„За мен беше чест да участвам, въпреки че успях да остана само две седмици. Беше истинско приключение“, с тези думи Виктория напусна състезанието.

„Не съжалявам за сбъдната американска мечта и за връщането си в България. Обичам да поемам рискове в живота, защото те предизвикват промяната. Истината е, че в Пю Йорк бях много щастлива. Имах прекрасна работа. Семейството ми е там, но не бях открила любовта. Случайно я открих тук и реших да остана. Имам прекрасен съпруг и две дечица. Абсолютно за нищо не съжалявам“, споделя за причината й да се завърне в България в студиото на „Събуди се“ младата майка.

„Да си майка е геройство и поздравявам всички майки, тъй като е доста трудно. Реших да участвам, за да предизвикам себе си. Спортът винаги е бил голяма част от живота ми. Но като се преместих тук и се появиха децата, този спортен дух остана на заден план“, разказва за причините да се включи в „Игри на волята“ Виктория, която е майка на дете на година и половина. „Втората причина е, че имам прекрасни баби и дядовци от двете страни и децата бяха в сигурни ръце. Не се притеснявах за тях.“

„Самият адреналин остава. Преди да вляза в предаването имах една представа какво се случва зад кадър. Самото преживяване беше съвсем различно от очакванията ми и то в добрия смисъл, въпреки факта, че бях на реката две седмици. Не ме плашеше глада и според мен до живот ще си остане това преживяване и в сърцето и в мозъка ми“, обяснява на  какво се дължи пламъка в очите, когато говори за „Игри на волята: България“ дори й след участието си.

„Много по-трудно е отколкото си представях. Не очаквах да спя с мокри дрехи, в студено време, лазейки ме жаби, змии… С глада се свиква, но си хапнах един гущер. На плажа на отшелника Симеон го хвана и след тези две седмици глад на реката, просто бях на предела на силите си, а исках да остана в състезанието. Вкуса беше повече като пилешко. Стори ми се много вкусно, макар че в ежедневието едва ли бих опитала такова нещо“, разкрива подбудите си да опита храната предложена й на Плажа на отшелника.

Според Виктория грешката й е в неправилната стратегия. Младата жена не се набива на очи, не влиза в интриги и не критикува другите играчи. Може би още от началото е трябвало да се изявява повече в пъзели и игри и да контактува малко повече с другите играчи. Но в крайна сметка не съжалявам за нищо. Влиза с високо вдигната глава и излиза с достойнство. Винаги е себе си, усмихната и много позитивно настроена.

„Ще продължа да стискам палци на жените в състезанието. Иска ми се много жена да стане победител в „Игри на волята: България“. Доста сме подценявани, а има много силни жени този сезон. Моят фаворит още от началото е Милена, въпреки че е мъничка и подценявана, тя е много комплексен играч“, разкрива предпочитанията си за фаворит Виктория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай