Столетник: Преживях и испански грип, и коронавирус

Ветеран от войната е най-

Столетник: Преживях и испански грип, и коронавирус | StandartNews.com

 

Той е може би най-възрастният жител на планетата, който пребори коронавируса.  На 104-тия си рожден ден Уилям Лапшайс празнува двоен празник след като лекарите му съобщиха, че окончателно е преборил коронавируса, разказва историята му СBS News.

Участник във Втората световна война, той от 30 години живее в дом за ветерани в американския щат Орегон. До началото на март делял една стая с 15-годишен по-млад от него стар приятел, но на 5 март почувствал първите симптоми на смъртоносната зараза и веднага го изолирали.

Месец по-късно той удивил лекарите, защото последните изследвания показвали, че показателите му са нормални за годините, а заразата е изчезнала.

За да го зарадват за рождения му ден, на гости дошла да го види цялата фамилия, но за съжаление не ги пуснали в дома. Оказало, че там има още 15 пациенти с коронавирус, а двама вече са починали. Роднините обаче били твърдо решени да повдигнат настроението му и написали пожеланията на празнични плакати, които му показвали през прозорците.

В отговор столетникът им написал, че се чувства добре. И добавил: „ Направих го. И това мина“.

Зетът на Лапшайс разказал, че когато го е чул по-рано по телефона, столетникът му е казал, че няма съмнение, че ще пребори вируса.

Преживях испанския грип, Великата депресия, Втората световна война и куп рецесии. Задължително ще оцелея и след този грип, му казал ветеранът и му поръчал да разбере дали не е най-възрастния човек на планетата, преборил коронавируса. Най-вероятно е така.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай