Шок: Спас Кьосев напуска БНТ

След 18 години в телевизионната журналистика имам нужда от нова кауза, каза той

Шок: Спас Кьосев напуска БНТ | StandartNews.com

Дългогодишният водещ на централна емисия новини „По света и у нас“ по БНТ Спас Кьосев напуска телевизията след 17 години. От утре той вече няма да е на екран, съобщиха от националната медия.

"На 38 години съм. Половината ми живот мина в Българската национална телевизия! Обичам работата си, обичам БНТ. Но животът е движение. След 18 години в телевизионната журналистика имам нужда от нова кауза, предизвикателства и хоризонти. Избрах да се посветя на това в България да има по-обективна и по-справедлива среда за успех и предприемачество. Ставам част от екипа на Българската стартъп асоциация“, сподели Спас Кьосев.

От 18 години той е посветен на телевизионната журналистика, 17, от които - в Българската национална телевизия. Зрителите на БНТ го познават като водещ на централна емисия новини „По света и у нас“, но и като автор и водещ на предаването "БНТ такси".

Спас Кьосев се присъединява към екипа на новините на БНТ през 2005 г. и едва на 21 години става най-младият водещ на централна емисия новини. Осем години работи и по предаването „БНТ Такси“, с което печели две отличия за журналистика – награда от Асоциацията на европейските регионални телевизии CIRCOM (2011 г.), връчена от жури на BBC и от Годишните награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2013 г.).

През 2012 г. минава през обучение в централата на CNN в Атланта, организирано от Българската национална телевизия. Спас Кьосев е автор и на редица документални филми и репортажи, включително и за предаването „Панорама“.

"Спас Кьосев е изключителен професионалист и колега. Екипът ни се разделя с него с тъга, но уважаваме решението му да продължи професионалния си път в друга посока. Пожелаваме му успех", споделя Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай