Реклама на малък бар в Ирландия трогна милиони по света

Потребителите на социалните медии не спират да споделят вълнението си

Реклама на малък бар в Ирландия трогна милиони по света | StandartNews.com

Коледните реклами са се превърнали в основна част от празничния сезон, като в тях често се разказват вълнуващи истории.

Но един малък бар в Северна Ирландия, Charlie's Bar, тази година засенчи всички тях, като създаде трогателна реклама, която стана толкова популярна, че потребителите на социалните медии не спират да споделят вълнението си от "красивото послание" и "прочувствения" сюжет, пише dir.bg.

Във видеоклипа, публикуван във Facebook, Instagram и TikTok, се вижда как възрастен мъж полага цветя на гроба на съпругата си, след което се разхожда по улиците на малкото градче Енискилън и се опитва да поздрави непознати, които не му обръщат внимание.

Влиза в бар, където седи сам, докато до него не се приближава дружелюбно малко куче, последвано от младите му стопани, и всички заедно се наслаждават на празнично питие.

Видеото, което е с продължителност малко над две минути, завършва с цитат, който често се приписва на поета Уилям Бътлър Йейтс: "Тук няма непознати, а само приятели, които още не сте срещнали."

"По Коледа има толкова много самота... и затова историята беше за добротата", казва пред CNN Аоиф Тийг, която е заснела рекламния клип.

"Това е любовта, напомнянето и осъзнаването на факта, че има хора, които са сами на Коледа, такива, които не намират това за вълшебно време от годината, защото са самотни... Става дума за това да бъдеш приятел, а кучето представлява човек, който прави първата крачка, за да отиде да говори с някого, и въздействието, което такъв на пръв поглед малък жест може да окаже не само върху конкретния ден."

Charlie's Bar обслужва жителите на Енискилън, малък град в Северна Ирландия, на около 128 км югозападно от столицата Белфаст, от 1944 г. насам и през цялото това време е собственост на едно и също семейство.

Мениджърът на заведението, Уна Бърнс, работи в тясно сътрудничество с Тийг за създаването на рекламата. Тийг казва, че Бърнс и неин приятел измислили сюжета, след като се срещнали с няколко самотни клиенти, които дошли в бара в търсене на компания.

"Четирите звезди" на рекламата са местни жители, казва Тийг, обяснявайки, че "двойката са приятели на Уна, които просто имат прекрасно куче - Миси", а Мартин Макманъс, който се превъплъщава в ролята на самотния възрастен мъж, играе в местния театър.

Само за броени часове видеото има над 1,2 милиона гледания само в TikTok, както и повече от 147 000 харесвания във Facebook - реакция, която според Тийг все още "не е потънала".

Тя допълва, че въздействието на видеото се простира отвъд социалните медии - хора от цял свят, включително Канада, Съединените щати и Германия, изпращат съобщения, в които "казват, че или имат отношение към видеото, или че то означава изключително много за тях".

"Непознати звъняха в бара и даряваха пари за някой, който може да дойде в бара тази Коледа сам, за да му купят питие или дори да пристигнат и да му предложат среща и разговор", каза тя.

"Мисля, че този видеоклип наистина повлия на хората по начин, на който се надявахме, но и по начин, който никога не сме си представяли."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Hellen
преди 4 месеца

1во още в заглавието сте допуснали грешка използвайки името на съвсем различна държава!!!!! 2ро Енискилен е град от 17,000 жители в държавата СЕВЕРНА Ирландия...от кои села ги копаете, тия "журналисти" и редактории....жалка история

Откажи