Преборете грипа с 5 природни метода

Преборете грипа с 5 природни метода | StandartNews.com

Зима е. Първо беше доста топло за сезона, след това дойдоха ледените дни, а с промяната на температурите и рисковете от заразяване с различни вируси. Повечето от нас търсят съвети от личния лекар и приемат много лекарства, което не винаги се отразява добре на организма. В тази връзка е хубаво да се обърнем към лечение с природни средства. Ето 5 съвета на framar.bg, с които ще преборите грипа.

Джинджифил

Смелете 1 супена лъжица джинджифил и го прибавете към предварително сварена вода. Може да добавите мед и малко лимон. Джинджифилът ще ви помогне да се почувствате по-добре, благодарение на своите аналгитични и антибактериални свойства.

Парни бани с евкалипт

Отворете дихателните пътища и облекчете дразненето в гърлото с евкалиптова пара, която има отхрачващи свойства. Сварете тенджера с вода на котлона, след това отделете водата внимателно в друг съд и към нея прибавете листа или масло от евкалипт. Поставете кърпа върху главата си и вдишайте от евкалиптовата пара.

Горещи течности

Възрастните хора казват, че няма нищо по-добро за студа от една топла напитка. И това е истината. Топлите напитки осигуряват незабавно лечение на хремата, кашлицата, кихането и дразненето в гърлото. Благоприятни топли напитки за вашето здраве са билков чай или зелен чай с мед и лимон.

Консумация на чесън

Чесънът е богат на алицин, вещество с антисептични свойства, което помага на организма да се бори с грип и други инфекции. Порадвайте се на неговите ползи, като го счукате на ситно и добавите мед и лимон.

Пречистване на носа

Забравете за запушения нос, като смесите 1/4 чаена лъжичка нейодирана морска сол и 1/4 чаена лъжичка сода в чаша гореща вода. Капнете няколко капки във всяка ноздра, наведете леко главата си назад и след това отстранете излишния секрет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай