По-нещастни сме от афганистанците

По-нещастни сме от афганистанците | StandartNews.com

София. Българите са по-нещастни от афганистанците и македонците. Това става ясно от публикуваната от ООН ранглиста на най-щастливите страни. В първата петица на класацията са Дания, Норвегия, Швейцария, Холандия и Швеция. Проучването е направено в периода 2010-2012 г. Сред 156-те държави България заема 144-то място, като пред нея е Афганистан.

В съставянето на класацията са участвали специалисти в областта на икономиката, психологията, статистиката и други отрасли на научното знание. Като критерии за оценка те са посочили 6 фактора, сред които реален брутен вътрешен продукт на човек от населението, продължителност на живота в добро здраве, възможност да разчиташ на някого от близкото си обкръжение, субективната степен на свобода при вземането на решения, защитеността от корупция и щедростта.

В първата десетка са също Канада, Финландия, Австрия, Исландия и Австралия. Пред нас са още страни като Албания (62), Косово (83), Сърбия (106), Босна и Херцеговина (107), Македония (118) и др. Най-нещастни са тогоанците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай