Оградни пана – какво трябва да знаем

Независимо от вида ограда, който се избира, тя трябва да е с високо качество

Оградни пана – какво трябва да знаем | StandartNews.com

Оградите отделят парцелите от съседните имоти и улицата, и в същото време осигуряват защита на къщата и хората в нея. В този смисъл те представляват двупосочна защита – не позволяват на малки деца и домашни любимци да излязат навън без позволение, а също така предотвратяват влизането на непознати и домашни или други животни във вашия имот.

Особено ако живеете близо до гора или на по-отдалечени места, оградата е от съществено значение, за да ви предпази от диви животни, които могат да унищожат посеви, цветя и овощни градини.

Независимо от вида ограда, който изберете, тя трябва да е с високо качество, тъй като ще бъде постоянно изложена на всякакви атмосферни условия. Оградите могат да бъдат с уникален дизайн или изработка, което означава, че всеки елемент от нея ще е индивидуално изработен и сглобен. Ако обаче искате да се вместите в по-достъпна цена, без компромиси в качеството, винаги можете да си купите „готова“ ограда.

В този случай са необходими поддържащи стълбове - бетонови, метални или дървени, а между тях има „пълнеж“, който се произвежда фабрично и се доставя, или се прави на място. Най-често срещаните огради и с най-добро съотношение цена/качество са оградните пана - те са напълно модулни и се състоят от различен брой панели, които са предварително произведени, и са много лесни за комбиниране и сглобяване на място.

Панели за ограда

Панелните огради се изработват от различни материали. Сред тях най-разпространени са тези от дърво и метал, пластифицирана или поцинкована тел (мрежа). Предлагат се в различни цветове, въпреки че хората най-често избират неутрални като сиво, кафяво или зелено. Височината на оградните пана е стандартна: 60 ​​см до 250 см.

Панелната ограда е най-разпространената дворна ограда, защото е лесна за монтаж и не изисква специални предварителни познания или умения. Тъй като това е модулна и сглобяема панелна система, използваните оградни пана на изгодни цени са атрактивен вариант, като в същото време не губите нищо от основните функционалности на качествената ограда.

Панелната ограда всъщност е изработена от плътни или перфорирани панели, или ако искате по-висока пропускливост на въздух и светлина - от „телена“ мрежа с правоъгълни отвори.

Монтирането на панелна ограда е много лесно и бързо. Можете сами да монтирате панелната ограда или да наемете майстор. Панелите се завинтват или прикрепят към греди или колони. Те трябва да бъдат заровени достатъчно дълбоко и здраво, в противен случай всеки по-силен вятър може да ги преобърне и да унищожи цялата ограда. Именно защото е толкова лесна за монтаж, оградните пана са най-разпространените оградни системи в през последните гогини.

Оградни пана – предимства и недостатъци

Най-големите предимства на панелната ограда определено са бързият монтаж и добрата цена. Ако изберете поцинковани или покрити с пластмаса метални плочи, поддръжката им ще бъде много лесна. Панелна ограда, изработена от такъв материал, ще издържи години. Панелните огради могат да се монтират на почти всеки терен. При повреда на отделните панели те могат да бъдат заменени с нови, като останалата част от оградата остава същата.

Поради еднородността и модулността на системата, на оградите от метални плочи им липсва оригиналност и индивидуалност - всички те изглеждат еднакво.

Оградни пана - цена

Каква е цената на оградата от пана?

На всички ни е ясно, че цената е ключов фактор при избора на всеки продукт, ситуацията с оградите не е по-различна. Когато включим качеството в уравнението обаче, бързо ще установим, че за цената си оградните пана предлагат едно изключително добро решение, което удовлетворява почти всеки бюджет.

Цените на оградата от панели се различават в зависимост от височината на паната и материала от който са изработени. Отделно, цената за монтаж на оградните пана варира в зависимост от терена, на който ще се изгражда оградата.

Ясно е, че панелна ограда с височина 1,2 m е по-евтина от същата с височина 2,0 m, но също така трябва да знаем, че цената не е пропорционална на височината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай