Неонацисти пребиха 67-годишен в Борисовата

Неонацисти пребиха 67-годишен в Борисовата | StandartNews.com

67-годишен мъж е със сериозни наранявания след побой в Борисовата градина този петък. Побоят се е случил пред очите на двете му внучета.

Полицията е уведомена за случая, направени са и медицински изследвания. Адвокат на пострадалия е бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

В петък привечер възрастният мъж се разхождал с внуците си в района на пързалката, известна като „Слончето", и кафенето на ЦСКА. Същия ден на 11-годишното момче, което има операция поради травма на крака, е направена превръзка. Докато се занимава с по-малката си внучка, мъжът забелязал, че момчето е заобиколено от група от петима неонацисти при кафето на ЦСКА и сваля превръзката си. Един от неонацистите имал на кръста си татуировка с надпис „Blood and Honour". Детето било видимо уплашено. Приближил се и чул членовете на групата да го наричат „циганче" и „мангалче" и да твърдят, че нарочно си е сложило превръзка, за да проси.

"Заплашили сина ми, като го наричали циганин, мангал и т.н. Накарали го да свали току-що сменената превръзка от шитата си рана на крака, за да докаже, че не симулира, за да проси", разказва Петър Иванов, син на пострадалия, пред сайта Marginalia.

След побоя възрастният мъж е бил откаран в болница, където лекарите повече от два часа се борили да спасят едното му око, в което са се врязали очилата му. По думите на лекарите то е било изместено от мястото му.

"Към момента състоянието на мъжа е стабилно. Не мога да говоря с подробности, но белезите около окото са много сериозни", коментира Йорданов.

Децата и родителите, които живеят в Австрия, били дошли на почивка в България за лятото. Според сина на пострадалия единият от нападателите е имал татуировка на неонацистката организация Blood and Honour.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай